Nu cred ca va arat ceva nou cu aceasta reteta , toata lumea stie ca exista cozonac cu diferite umpluturi, stim cu totii ca este si varianta impletita cu diferite umpluturi.
Postez aceasta reteta ca va sa reamintesc de aceast deliciu, si sa va fac pofta si chef sa o pregatiti.
Ingrediente cozonac cu umplutura de branza si budinca
Pentru aluat
- 500gr faina
- 2,5dkg drojdie sau un pliculet daca folositi cea uscata
- 200ml lapte
- 100gr zahar
- 2 linguri ulei
- un ou
- varf de cutit sare
Pentru umplutura
- 1 budinca de vanilie
- 500ml lapte
- zahar
- 250gr branza dulce de vaca
- un ou
- lamaie
- stafide
Mai avem nevoie de un galbenus de ou si o lingura de lapte pentru a unge suprafata
Mod de preparare
Incepem cu aluatul pentru ca trebuie lasat la dospit: drojdia uscata o amestecam cu faina, adaugam sarea, zaharul, oul batut si uleiul, incepem sa framantam cu mana, treptat incepem sa adaugam laptele si framantam pana ce se omogenizeaza.
Aluatul obtinut il lasam la dospit, acoperit.
Pregatim umpluturile: budinca de vanilie o facem conform instructiunilor de pe ambalaj si o lasam sa se raceasca. Branza o zdrobim putin cu furculita, o amestecam cu coaja rasa de lamaie si indulcim cu zahar dupa preferinta, adaugam stafidele si oul batut.
Aluatul dospit il turnam pe suprafata de lucru prafuita cu faina si il impartim in patru bacati cat de cat egale; fiecare aluat il intindem cu sucitorul in forma dreptunghiulara, ungem cu umplutura si il rulam.
O sa obtinem 2 rulouri cu branza si doua cu budinca; luam unul cu branza si unul cu budinca si ii impletim avand grija sa inchidem capetele sa nu se curga umplutura afara.
Asezam cozonacii intr-o tava captusita cu hartie de copt si ungem suprafata cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte.
Introducem tava cu cozonaci in cuptorul preincalzit si coacem aprox. 30-40 de minute.
Scoatem tava si lasam preparatul sa se raceasca, cozonacul se serveste complet racit.