Imi place tare mult porumbul fiert cel mai bun e simplu doar cu sare… dar m-am gandit sa incerc ceva nou si asa o sa va prezint porumbul cu ardei si patrunjel prajit.
Ingrediente porumb fiert cu dressing de ardei prajit
- Porumb
- Ardei rosii
- O legatura de patrunjel
- Busuioc uscat
- Ulei
- Sare
Mod de preparare
Curatam porumbul de toate frunzele si mustatile, il taiem sau rupem in doua (ca sa incapa mai bine in cratita).
Aranjam porumbul in cratita, il acoperim cu frunze si turnam apa cat sa acopere complet porumbul, se poate acoperi cu un capac care intra in cratita, ca sa fie sigur ca porumbul ramane in apa.
Avem nevoie de 1,5 -2 ore pentru fierbere, putem verifica cu o furculita, daca este inca tare il mai lasam.
Cand s-a facut, il lasam asa in apa acoperit, daca il scoatem se va usca repede.
Pentru dressing: spalam bine ardeii, ii taiem in bucati mici, spalam si frunza de patrunjel si o tocam. Punem ulei la incins si adaugam ardeii si patrunjelul, prajim pentru cateva minute pana cand se vede pe ardei ca sunt prajiti si condimentam cu busuioc uscat, amestecam si suntem gata.
Bucatile de porumb le punem pe betisoare, condimentam cu sare si cu ardei prajit cu busuioc si patrunjel.