Toata lumea trebuie sa stie sa prepara o maioneza de casa, nu asa e?
Nu este o scuza, ca este plin raftul in magazine cu diferite maioneze… In plus cine prepara intotdeauna simte diferenta, incercati si de curiozitate.
Ingrediente maioneza de casa – topping pentru salate
- un ou
- mustar
- ulei
Mod de preparare
Spargem un ou si despartim albusul de galbenus, avem nevoie de galbenusul pe care il punem intr-un bol, adaugam o lingurita de mustar si amestecam bine.
De obicei la un galbenus pun o lingurita de mustar, la 2 galbenusuri 2 lingurite de mustar samd.
Incepem sa punem uleiul, prima data foarte putin, aprox. o lingurita, si tot asa cate putin in timp amestecam continuu, dupa fiecare doza de ulei amestecam pana nu se mai vede uleiul si abia apoi adaugam cealalta doza.
Dupa un timp, cand maioneza incepe sa devina consistenta, se poate adauga o cantitate mai mare de ulei.
Cantitatea uleiului depinde de cat de multa maioneza vrem sa obtinem, ca sa aveti o idee – la un galbenus trebuie sa adaugam min. 250 ml ulei.