Prajitura este simpla cu branza dulce de vaca, se poate prepara intr-o tava obisnuita, dar eu am facut in forma de chec ca sa aiba un aspect nou.
Este delicioasa, pufoasa cu aroma placuta de lamaie. Cine iubeste ingredinetele acestei prajituri neaparat trebuie sa incerce.
Ingrediente chec cu branza, stafide si lamaie
Pentru doua tavi
- 220gr faina
- 500gr branza dulce de vaca
- 300gr smantana
- 5 oua
- 7 linguri zahar in aluat
- 40gr zahar in umplutura
- 9 linguri ulei
- praf de copt
- lamaie
- 1 plic zahar vanilat/vanilinat
- 50gr stafide
Mod de preparare
Aluat: se bat 3 oua cu telul, adaugam smantana si amestecam pana se incorporeaza, adaugam 7 linguri de zahar si uleiul si continuam sa amestecam cu telul; treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana ce obtinem un aluat omogen.
Tavile le captusim cu hartie de copt, aluatul il impartim in doua si unul dintre ele il impartim in doua tavi.
Coacem blatul in cuptorul preincalzit aprox 10-15 minute, nu trebuie sa fie copt, perfect facut, trebuie sa fie umflat ca sa sustina umplutura.
Intre timp putem prepara umplutura: frecam branza cu zahar si coaja rasa de lamaie, se adauga doua oua batute si se omogenizeaza, la final adaugam stafidele.
Asezam umplutura peste blatul „copt” (nu trebuie lasat la racit, imediat dupa ce il scoatem din cuptor), turnam restul aluatului deasupra si nivelam.
Introducem checul inapoi in cuptor pentru 30-40 de minute pana se rumeneste, dupa ce se raceste se poate felia usor.