O reteta complexa, ideala ca fel principal, prepararea este usoara findca toate ingredientele se fac intr-o tigaie.
Se poate jongla cu reteta la sosul de rosii, aici se poate pune orice sos doriti, dulce, picant, acrisor etc.
Eu am preparat reteta cu sos de rosii grecesc pentru ca are o aroma speciala de scortisoara.
Ingrediente chiftelute fierte in sos, cu cartofi
- 250gr carne tocata
- 1 ou
- 30gr orez
- 1 ceapa mica
- usturoi
- faina
- pesmet
- sos de rosii
- 200ml supa de pui (sau un cubulet dizolvat in apa)
- 3 cartofi mari
- sare, piper, boia
Mod de preparare
Pentru chiftelute: fierbem orezul bine, intre timp curatam ceapa si usturoiul. Toate ingredientele (ceapa, usturoiul si orezul moale)le mixam pana ce devin o pasta.
Adaugam peste carnea tocata, condimentam, adaugam oul batut spuma si frunza de patrunjel tocata marunt, amestecam pana se omogenizeaza bine, daca simtim nevoia adaugam cateva linguri de pesmet (daca aluatul este prea moale).
Din aluat formam chiftelute lunguiete, le trecem prin faina, intr-o tigaie incingem ulei si prajim chiftelutele pe ambele parti, doar rumenim frumos, nu trebuie sa fie prajite de tot.
Curatam cartofii si ii taiem in felii pe lungime, ii adaugam printre chiftele dupa care adaugam sosul de rosii. Aici puteti folosi orice sos de rosii sau chiar si o conserva de rosii sau sosul de rosii grecesc daca il aveti pregatit.
Se poate sa aveti chef si timp sa il pregatiti acum (gasiti reteta pe site). Adaugam supa de legume, daca nu aveti nu este nici o problema, dizolvati in apa fierbinte un cubulet de legume si turnati peste chiftele si cartofi.
Fierbem totul acoperit la foc mic timp de 30 de minute pana cand cartofii sunt moi.
Se serveste cald cu frunza de patrunjel tocat.