Rețete culinareCovrigi crocanți cu susan și mac - rețetă cu ingrediente puține

Covrigi crocanți cu susan și mac – rețetă cu ingrediente puține

Daca ne gandim bine, cu bani marunti cumparam aproape la fiecare colt covrigei, nu trebuie sa murdarim bucataria si nici sa pierdem timp cu asa ceva…

Dar nu intotdeauna gatim pentu ca nu este alta solutie, pur si simplu pentru bucuria noastra, pentru curiozitate si pentru distractie nu asa e?

Ingrediente covrigi crocanti cu susan si mac

  • 500 gr faina
  • 1 pliculet drojdie
  • 200 ml apa calduta
  • sare
  • mac si susan

Mod de preparare

Amestecam faina cantarita cu un pliculet de drojdie uscata si putina sare, cu apa calduta framantam un aluat pe care il lasam la dospit aproximativ 1 ora.

Aluatul dospit il impartim in bucati din care modelam covrigi; intre timp punem apa la fiert intr-o cratita, punem o lingura de sare si cand incepe sa clocoteasca punem cate un covrig.

Il lasam cateva secunde sa se umfla un pic, il scoatem din apa, il presaram cu susan si mac, apasam putin cu mana ca semintele sa se lipeasca mai bine si il asezam intr-o tava captusita cu hartie de copt.

Asezam tava in cuptorul preincalzit timp de 10 minute.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.