V-ati gandit vreodata ca banalele coji de ou pot fi utilizate intr-un mod inedit si nu pentru a crea diverse decoratiuni pentru Paste? Ei bine, iata ca ar fi cazul sa oferiti o alta intrebuintare cojilor de ou mai ales daca iubiti gradinaritul, asa ca in randurile care vor urma va vom prezenta cum sa realizati rasaduri in coaja de ou.
De ce sa realizati rasaduri in coji de ou?
In ultima perioada recipientele biodegradabile pentru realizarea rasadurilor au devenit din ce in ce mai populare. Insa, o alternativa interesanta la recipientele biodegradabile este coaja de ou, un deosebit fertilizator. Cojile de ou sunt bogate in calciu si vitamine, ceea ce inseamna ca plantele isi vor putea sustrage din cojile de ou calciu si vitamine.
Cum pregatiti rasadurile in coaja de ou?
Daca obisnuiti sa consumati oua, realizarea rasadurilor va fi un pas foarte simplu. Incercati sa nu retezati oul de la jumatate, ci incercati sa spargeti oul in partea superioara. Daca nu consumati oua, rugati-va prietenii sa va pastreze cojile. Cojile vor fi spalate si puse la uscat.
Pe langa acestea veti mai avea nevoie de un carton de oua, o lingurita, nisip si pamant.
Dupa ce cojile au fost pregatite, cu un ac mai puternic realizati in partea de jos a oului o gaura de drenaj.
Pe fundul cojii de ou turnati jumatate de lingurita de nisip, dupa care o lingura de pamant. Udati pamantul cu putin apa dupa care asezati cateva seminte.
Pe cartonul pentru oua asezati o folie de aluminiu inainte de a aseza rasadurile in coaja de ou. Asezati cartonul pentru oua intr-un loc insorit. Turnati cate o lingurita cu apa in fiecare zi in asa fel incat solul sa fie doar putin umed si pentru ca semintele sa incolteasca, iar micile plante sa se dezvolte corespunzator.
Atunci cand plantele au atins dimensiunea potrivita pentru a fi transplantate in gradina, spargeti usor cojile de ou si asezati rasadul cu tot cu pamant in locul special format.