Timp liberIerbar, pasiunea iubitorilor de plante - vezi ce presupune acest hobby

Ierbar, pasiunea iubitorilor de plante – vezi ce presupune acest hobby

Cu siguranta unii dintre dumneavoastra isi amintesc de ierbarul stufos pe care trebuiau sa il pregateasca pentru orele de biologie. Insa, colectionarea plantelor reprezinta un hobby in adevaratul sens al cuvantului si are o istorie cat se poate de interesanta pe care o puteti afla citind randurile care urmeaza.

Plantele au avut inca din cele mai vechi timpuri un important impact asupra intregii umanitati, cercetarile asupra lor fiind intreprinse inca din timpuri stravechi deoarece acestea au fost folosite in domeniul medical. Treptat, colectionarea plantelor a inceput sa reprezinte o adevarata stiinta, insa exista si persoane care prezinta o pasiune pentru anumite plante si nu ezita sa le colectioneze. Pasiunea pentru plante s-a dezvoltat la inceputul epocii victoriene, atunci cand din ce in ce mai multi oameni erau interesati de mediul inconjurator de tot ceea ce ii inconjura.

Materiale necesare

Pentru a realiza un ierbar, va trebui sa va achizitonati suportul din cadrul unei papetarii sau sa il realizati chiar dumneavoastra prin alaturarea mai multor coli cuprinse intr-o coperta. Colile trebuie sa fie de culoare alba sau crem si pe langa acestea mai puteti lipi pe ierbar mici pliculete in care sa asezati diverse parti din plante si chiar seminte.

Pe langa suportul specific, veti mai avea nevoie si de o un mic cutit special pentru a taia plantele, o foarca dar si o pereche de manusi pentru a va proteja mainile atunci cand veti cauta si taia plantele dorite. De asemenea, veti mai avea nevoie si de o cutie pentru a trasporta plantele din mediul natural la destinatie.

Cand, cum si ce plante adunati?

ierbar

Dupa aceea, in functie de preferinte, adunati plantele. Colectionarii de plante au, cu siguranta, preferinte bine conturte si in foarte multe dintre cazuri calatoresc si viziteaza regiuni straine pentru a descoperi anumite plante. Fiecare regiune are propriile caracteristici din punctul de vedere al faunei de aceea este important sa va documentati.

Este foarte important sa nu adunati plantele din gradini si parcuri publice, dar mai ales sa nu le adunati pe cele ocrotite prin lege. Chiar daca la inceput veti considera ca este greu sa cautati specimenele pe care le doriti, insa tocmai aceasta cautare este plina farmec.

Daca sunteti pasionati in special de flori, cea mai prolific perioada pentru a gasi florile cele mai fascinante este primavara-vara.

Dupa ce plantele sanatoase au fost alese, acestea vor fi puse la presat. Nu este indicat ca plantele sa fie presate direct in ierbar. Incercati sa puenti planta la presat intr-o carte groasa, intre doua coli albe pentru a nu murdari paginile cartii. Asezati planta in pozitie care sa ii permita sa se usuce egal insa care, in acelasi timp, sa ii evidentieze frumusetea si trasaturile caracteristice. Dupa ce plantele s-au uscat, le puteti aseza in ierbarul propriu-zis.

Fotografii si informatii importante despre plante

Dupa asezarea plantelor in ierbar, este important sa adaugati si informatiile necesare referitoare la acestea.

Iata ce trebuie sa scrieti in ierbar despre plantele dumneavoastra

Regiunea din care au fost preluate (daca este posibil afisati si o harta sau scrieti coordonatele geografice).

Caracteristicile plantei (familia, clasa, raspandirea, dimensiuni, culoare, miros, etc.).
Pe langa aceste informatii utile, nu ezitati sa realizati fotografii ale plantei in mediul natural pe care sa le alaturati plantei uscate in ierbar.

Aranjarea plantelor in ierbar

Aranjarea plantelor uscate in ierbar reprezinta, de asemenea, un pas important. Plantele vor fi aranjate in asa fel incat sa poata fi evidentiate toate trasaturile si caracteristicile. Pentru a proteja plantele uscate care sunt foarte firave, este indicat ca acestea sa fie asezate in partea dreapta a colii, pe interior.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.