Rețete culinareSalată de boeuf cu pulpă de mânzat - vezi cum se pregătește...

Salată de boeuf cu pulpă de mânzat – vezi cum se pregătește această rețetă

Sotul meu adora acest fel de preparat de aceea niciodata nu lipseste din meniul gatit pentru sarbatorile de Pasti sau cele de Craciun.

Salata de bouef lui ii iese cel mai bine, deoarece, desi o facem impreuna, el parca pune mai mult suflet decat eu J.

Pentru cine nu poate sa manance cu maioneza este foarte buna si fara ea, parca este mai sanatoasa fara.

Desi dureaza foarte mult pana se poate servi este un preparat foarte gustos.

Mie parca imi place mai mult sa mananc a doua zi din ea, deoarece pana a doua zi toate ingredientele se omogenizeaza mai bine.

Se poate orna cu albusurile fierte taiate felii subtiri, mazare si castraveti murati taiati ca si albusurile fierte.

Ingrediente salata de boeuf cu pulpa de manzat

  • 500 grame pulpa de manzat
  • 500 grame morcovi
  • 500 grame cartofi
  • mazare
  • castraveti
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Ingrediente maioneza facuta in casa:

  • 3 oua
  • 1 lingurita mustar
  • ulei cat cuprinde

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja, pana cand intra furculita in ei.

Morcovii se curata si se spala bine apoi se taie in patru si se pun la fiert impreuna cu carnita care si ea se spala bine si se taie bucati, dar sa nu fie bucati prea mici.

Dupa ce cartofii sunt fierti se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se taie bucatele mici.

Morcovii si pulpa de manzat, fierte, se lasa la racit dupa care se taie bucati mici

Dupa ce am taiat toate legumele si carnea, adaugam mazarea din borcan dupa ce o limpezim putin.

Castravetii murati ii taiem si pe ei bucati mici si ii adaugam peste restul ingredientelor.

Dupa ce am adaugat si castraveti murati, condimentam cu piper si sare, apoi adaugam maioneza amestecand bine.

Maioneza

Punem ouale la fiert iar cand apa a inceput sa fiarba socotim circa 5-7 minute, iar dupa ce sunt gata fierte le curatam de coaja si lasam putin sa se raceasca pentru a nu ni se taia maioneza.

In momentul in care ouale s-au racit, luam galbenusul de la cele doua oua fierte si le punem intr-un bol in care am mai adaugat si un galbenus crud.

Amestecam bine cele trei galbenusuri dupa care adaugam mustarul, apoi uleiul putin cate putin.

Ulei punem pana cand am ajuns la cantitatea de maioneza dorita.

Dupa ce am terminat de facut maioneza, o turnam peste salata dar lasam putin si pentru a orna salata.

Va doresc sa aveti pofta buna! 

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.