De sarbatori, cand preparam platoul pentru musafiri intotdeauna incerc sa umplu nu numai cu mancaruri specifice sarbatorii ci si cu feluri interesante, care fac platoul mai colorat.
Nu demult am descoperit o rulada minunata, pe care am incercat-o acum pt. prima data si pot sa zic ca nu este ultima. Este usor de preparat, este colorata, sunt convinsa ca o sa arate minunat pe platou.
Ingrediente rulada cu branza si salam victoria
Pentru aluat
- 4 oua
- 100gr smantana
- 80gr faina
- 1 lingura amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 1 legatura patrunjel verde
- sare, piper
Pentru umplutura
- 300gr branza de vaca
- 200gr smantana
- 1 legatura marar
- sare, piper
- 6 felii de salam victoria
Mod de preparare
Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri; din albusuri cu 1 lingurita de sare batem o spuma, galbenusurile le condimentam cu piper si le amestecam cu smantana.
Cantarim 80gr de faina, adaugam 1 lingurita de praf de copt si o lingura de amidon, amestecam bine.
In albusul spuma incorporam galbenusurile amestecate cu smantana, apoi treptat adaugam faina.
Intr-o tava captusita cu hartie de copt intindem aluatul, deasupra punem frunze de partunjel din loc in loc, apoi il punem in cuptorul preincalzit timp de 15 minute.
Aluatul copt, cand il scoatem din cuptor, il asezam cu susul in jos pe un prosop umezit dupa care il rulam si il lasam la racit (ATENTIE!!! imediat incepeti sa rulati cand ati scos din cuptor si nu uitati – in prosop umezit, altfel patiti ca mine in unele locuri se crapa aluatul.)
Pentru umplutura amestecam branza cu smantana, eu cu mixer am facut, am scapat repede si a devenit cremos. Tocam mararul marunt, il adaugam in compozitie si il incorporam; condimentam dupa gust cu sare si piper.
Dupa ce aluatul s-a racit, il scoatem din prosop, intindem amestecul de branza peste care asezam feliile de salam victoria, apoi rulam din nou. Inainte de a felia si a servi lasam la rece aproximativ 1 ora.