Ce este nelipsit in casa de Pasti? da… sunca si hrean. Va prezint o reteta de pogacele care sunt ideale si de sarbatori ca prajitura sarata sau dupa sarbatori, cand mai avem ramasite din sunca si hrean.
Ingredinete pogacele umplute cu sunca si hrean
- 500 gr faina
- 125 gr margarina
- 1 oua
- 1 cartof mare
- 100 gr smantana
- 50 ml lapte
- 1 plic drojdie
- 1 lingura hrean cu otet
- 80gr sunca
- 1 lingura sare
- 1 lingurita zahar
Mai avem nevoie de un ou pentru a unge suprafata pogacelelor.
Mod de preparare
Punem la fiert un cartof marisor, amestecam drojdia cu faina, adaugam margarina taiata in bucati, un ou crud, sare si zahar, laptele, o lingura de hrean si cartoful fiert si razuit.
Sunca o taiem in bucati mici, o punem in ulei incins si o prajim cateva minute, scoatem pe hartie absorbanta ca sa scapam de surplusul de unsoare.
Adaugam langa ingredinete si bucatile de sunca prajita si incepem sa framantam un aluat.
Treptat incorporam smantana, dupa ce obtinem un aluat consistent, acoperit, lasam la dospit, aproximativ 30 de minute, nu trebuie lasat sa creasca la dublu.
Aluatul dospit il intindem si il impachetam, asa cum se vede pe poza si asa lasam sa se odihneasca inca 30 de minute.
Iarasi intindem aluatul la o grosime de 1,5cm, crestam suprafata cu cutit si il taiem cu o forma rotunda pentru pogacele. Asezam pogacelele in tava captusita cu hartie de copt si ungem suprafata cu un ou batut.
Punem in cuptor preincalzit timp de 40 de minute, sunt gata cand suprafata s-a rumenit frumos.