Rețete culinareSalată de hrean cu smântână - rețetă de murătură pentru Paște

Salată de hrean cu smântână – rețetă de murătură pentru Paște

Hreanul razuit si murat este specific perioadei de Paste servit in general alaturi de preparate cum ar fi umplutura, sunca, rulade de carne, jambon.

Multi servesc hreanul in combinatie cu sfecla rosie sau doar simplu, insa eu il prefer cu smantana, ii da un gust aparte, este adorat de intreaga familie.

Ingrediente salata de hrean cu smantana – o muratura pentru Paste

  • 1 kg hrean
  • 3 linguri sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 si 1/2 linguri otet
  • smantana

Mod de preparare

Curatam si spalam hreanul, dupa care il razuim marunt, prin ochiul cel mai mic.

Acoperim cu apa cantitatea de hrean obtinuta ( cat sa-l acopere doar ) si adaugam sarea, zaharul si otetul; cantitatile date in reteta se pot modifica in functie de gusturile dumneavoastra.

Se lasa acoperit 6-12 ore depinde cat de mult vreti sa iasa taria din el (depinde si cat de tare este hreanul).

Se pune hreanul cu tot cu apa in borcane si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii (pentru o pastrare pe un timp mai indelungat se adauga conservant).

Inainte de a fi servit in bolul in care punem hreanul pe masa adaugam 1-2 linguri de smantana (depinde cat de mare este bolul si cat hrean ati pus in el).

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.