Lalelele reprezinta primavara, cand avem noroc pt. ca sezonul lor pica in perioada pascala, dar eu am prins de multe ori ca nu erau inca deschise.
Un buchet de lalele, colorat, este nelipsit de pe masa, iata o idee de o decoratiune de lalele comestibile! sunt usor de preparat, este ideal ca aperitiv si isi gaseste locul intre bunatatile pregatite de Pasti.
Ingrediente aperitiv de Paste – lalele din rosii umplute cu branza
- -4 rosii de forma lunguiata
- -100gr branza de vaca dulce
- – o lingura mare de unt
- -marar
- -sare, piper
- – o legatura de ceapa verde
Mod de preparare
Pentru crema de branza, razuim sau pur si simplu zdrobim putin branza cu furculita, amestecam cu unt, condimentam, iar la final adaugam mararul verde tocat marunt; cu aceasta pasta vom umple rosiile.
Spalam rosiile si le stergem de umezeala, pe capat facem doua taieturi, una verticala, cealalta orizontala; cu grija scoatem putin din miez si in locul lui punem din pasta facuta din branza.
Curatam ceapa verde si o folosim ca si codita pentru lalele. Asezam una langa cealalta astfel formam un buchet pe care il putem lega cu o fundita colorata.