Nu e secret, prajiturelele cu forma interesanta intotdeauna mi-au atras atentia, asa a fost si cu aceasta reteta; admirand am citit reteta, cum se pot transforma ingrediente putine si simple in astfel de forme interesante.
Sper sa va placa si voua si sa fiti curiosi de reteta.
Ingrediente prajituri floricele cu parizer
- 500 gr faina
- 1 plic drojdie
- 1 lingurita zahar
- 300 ml lapte
- 50 gr unt
- parizer de marime medie
- 2 oua
- seminte de chimin si susan
Mod de preparare
Amestecam faina cu 1 pliculet de drojdie, adaugam zaharul, untul topit si laptele caldut, framantam bine pana cand obtinem un aluat omogen; lasam la dospit acoperit, intr-un loc caldut.
Aluatul dospit il intindem la o grosime de 1 cm si cu ajutorul unui pahar potrivit decupam forme rotunde.
Pe fiecare al doilea aluat asezam o feliuta de parizer peste care asezam un aluat rotund; in acest sandwich facem 8 taieturi egale, in asa fel incat sa nu taiem pana la mijloc.
Am obtinut 8 bucatele, prindem doua si le rasucim spre exterior, tot asa facem cu restul si obtinem o forma de floare.
Asezam floricelele intr-o tava captusita cu hartie de copt, nu trebuie lasat mult spatiu intre ele pentru ca nu o sa creasca foarte mult.
Spargem doua oua si despartim galbenusurile de albusuri, galbenusurile le amestecam cu 2 lingurite de smantana si cu acest amestec ungem suprafata floricelelor; decoram cu seminte de chimen si susan.
Asezam in cuptorul preincalzit timp de 40 minute, este gata cand suprafata s-a rumenit frumos.
Pot fi servite calde sau reci cu diferite sosuri.
Deosebite si de mare efect!
Multumesc 🙂