Este prima mea tarta. Sunt mandra de ea cum a iesit, aceasta este cu cartofi si cas, dar in viitor o sa mai apar la mine diferite retete de tarta.
Ingrediente tarta cu cartofi si cas
Pentru blat
- 200gr faina
- 150gr unt
- 1 praf de copt
- 1 galbenus
- 2-3 linguri apa
- sare
Pentru umplutura
- 4 cartofi
- min. 250 gr cas
- 2 oua
- 4 linguri smantana
- ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare
Pentru aluat amestecam faina cu sarea si praful de copt intr-un castron; adaugam galbenusul, untul topit si 3 linguri de apa; framantam cu mana pana ce se formeaza un aluat omogen pe care il lasam in frigider timp de 30 de minute.
Intre timp spalam bine cartofii si ii fierbem in apa cu sare aprox. 30 de minute, scurgem apa, curatam de coaja si iitaiem in rondele. Asezam rondelele unu langa celalalt, le stropim cu ulei de masline si condimentam bine cu sare si piper.
Aluatul scos din frigider il intindem foaie subtire si il asezam intr-o tava rotunda pregatita, adica unsa cu unt si presarata cu faina, asezam in asa fel incat sa acoperim si peretii.
Rondelele de cartofi le asezam pe aluat peste care punem casul feliat si sosul din ouale batute si smantana, condimentam cu sare si piper.
Introducem in cuptorul preincalzit timp de 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos suprafata.