Nu spun mare secret cu acest tort, cateodata se intampla ca de la o prajitura ramane un pic de crema, care nu vrem sa-l aruncam; si in caz de urgenta se nasc idei minunate.
Eu kiwi am avut acasa, dar tot asa procedam cu banane sau cu mandarine. Pe culoarea gelatinului se vede ca „nu am fost pregatita” pentru al doilea prajitura,dar pe gust nu se schimba nimic.
Ingrediente tort cu kiwi , crema de vanilie si gelatina
Blat
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- sare
- 1/2 pliculet praf de copt
Crema
Cum am amintit, crema a ramas de la un alt tort, dar scriu cum se preparati una rapid
- 1 plic budinca de vanilie
- 250 ml lapte
- 120 gr zahar
- 120 gr margarina
Mai avem nevoie de 3buc kiwi si 1 plic de gelatina
Mod de preparare
Pregatim ouale pentru blat, albusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu praful de copt si treptat amestecam in spuma de albusuri, la sfarsit adaugam faina.
O forma rotunda de copt o ungem cu unt si presaram cu faina, turnam compozitia, apoi bagam la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru crema: fierbem 1 pliculet de budinca de vanilie cu 250ml lapte si zaharul, dupa ce s-a racit mixam impreuna cu margarina.
Curatam fructele de coaja si le taiem in felii.
Plicul de gelatina il preparam dupa indicatiile de pe ambalaj.
Asamblare: blatul racit il asezam pe o farfurie, ungem cu crema, punem fructele taiate si apoi turnam gelatina atata timp cat este calduta si apoi punem tortul la rece.
Taiem dupa ce s-a racit foarte bine.