Jocul de bingo, află care sunt regulile și cum poți câștiga

0
3409
Jocul de bingo Foto: www.ticketsmv.com
Jocul de bingo Foto: www.ticketsmv.com

Jocul de bingo a aparut in anul 1530 in Italia fiind numit atunci lotto sau beano. Parcurgand mai multe etape in evolutia sa, jocul de bingo a ajuns la forma moderna de astazi si la denumirea actuala in jurul anilor 1900.

Din acel moment in lume au aparut din ce in ce mai multe sali de bingo, unde lumea mergea pentru a-si petrece timpul liber si pentru a isi juca sansa la acest joc cu scopul de a castiga cat mai mult. Jocul de bingo este unul dintre cele mai cunoscute jocuri de noroc din intreaga lume si pe care aproape fiecare dintre noi l-a incercat macar o data.

Odata cu progresul tehnologic si cu aparitia internetului in toate colturile lumii, acest joc a migrat in mod natural si in zona online. Datorita comoditatii si a sanselor mai amri de castig, a bonusurilor extrem de atragatoare, din ce in ce mai multa lume a ales bingo-ul online in defavoarea celui clasic.

Articolul acesta isi propune sa initieze in jocul de bingo persoanele care nu au auzit pana acum de acest joc de noroc sau care au auzit, dar care nu cunosc regulile jocului absolut deloc.

Ce este bingo ?

Bingo este un joc de numere iar instrumentele jocului constau in cartoane de joc inscriptionate cu numere si in bile numerotate de la 1 la 75 sau de la 1 la 90, in functie de tipul de bingo al care jucati.

Inainte de a participa la bingo sunteti nevoiti sa cumparati cel putin un carton de joc. Pretul variaza in functie de camera online pe care o alegeti insa puteti incepe sa cheltuiti pe bilete chiar si 1 cent, ceea ce este extrem de profitabil. Fiecare jucator are dreptuls a isi aleaga cartoanele pe care el le considera castigatoare si sa isi aleaga combinatiile de numere pe care el le considera a fi interesante.

Scopul jocului de bingo, indiferent daca este vorba de unul clasic sau unul online, este de a realiza in urma extragerii bilelor, a anumitor combinatii prestabilite pe cartonul de joc. Aceste combinatii pot fi reprezentate de linii, desene sau pur si simplu completarea tuturor numerelor de pe cartonul cumparat initial.

Citește și:  Colecționarea de nasturi, află istoria acestui hobby

Este numit catigator jucatorul care realizeaza primul aceste combinatii si intr-un timp cat mai scurt. Jocul de bingo este oarecum asemanator celui de loto, in ceea ce priveste bilele, numai ca aici numerele trebuie sa se regaseasca pe cartonul tau de joc, care contine numere aleatorii.

In momentul cand primul jucator realizeaza combinatiile prestabilite si considerate castigatoare, acesta va fi declarat castigator sau va trebui sa strige/ apese Bingo pentru a revendica premiul.

Cate tipuri de bingo exista ?

  • Bingo cu 75 de bile

Aceste bilete contin numere aleatorii si au in mijloc un spatiu gol, numit free space, dar care nu influenteaza jocul. Exista obiective diferite, de la a compelta pe rand fiecare linie pana la a realiza anumite combinatii. Clar, inaintea fiecarui joc de bingo se va specifica care este combinatia castigatoare.

  • Bingo cu 90 de bile

Nu difera cu mult de bingo cu 75 de bile, dar in acest tip de bingo, obiectivul este reprezentat intai de completarea unei linii, apoi urmatoarei, pentru ca premiul cel mare sa se acorde pentru completarea tuturor liniilor. Pentru a reusi sa revendici premiul cel mare trebuie evident sa fii si primul jucator care atinge unul din toate aceste obiective.

  • Bingo cu 80 de bile

Acest tip de bingo seamana destul de mult cu cel de 75 de bile, biletele avand doar patru linii si patru coloane. Astfel, jocul se desfasoara mult mai repede iar entuziasmul creste si mai mult.

Acestea sunt regulile de baza ale jocului de bingo pe care trebuie sa le cunoasteti neaparat pentru a incepe sa jucati la bingo si pentru a reusi sa intelegeti pe deplin acest joc ulterior. Speram ca articolul nostru a reusit sa va initieze in jocul de bingo si ca v-a oferit toate informatiile de baza in privinta acestui joc de noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.