Rețete culinareMic dejun pentru a găti brioșe cu budincă și stafide - un...

Mic dejun pentru a găti brioșe cu budincă și stafide – un deliciu pentru întreaga familie

Briose ideale pentru mic de jun, desert sau de gustare, umplutura; putem alege dupa gustul nostru budinca de ciocolata, frisca, etc. cu fructe, satfide, compoturi.

Ingrediente mic dejun briose cu budinca si stafide

  • 500gr faina
  • 1 pliculet de drojdie
  • 3 linguri zahar
  • varf de cutit sare
  • 50ml ulei
  • 120ml lapte
  • 120ml apa

Ingrediente pentru umplutura

  • 2 budinca de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 800ml lapte
  • stafide

Mai avem nevoie de 2 oua

Mod de preparare

Amestecam prima ingredientele faina, drojdia, zaharul si sarea, treptat adaugam lichidele, uleiul, laptele si apa. Amestecam bine compozitia si intr-un loc caldut lasam la dospit intr-un castron acoperit.

Pregatim budinca, praful de budinca amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, punem pe foc si treptat adaugam laptele, amestecam continuu, pana ce compozitia devine tare.

Aluatul dospit impartim in bucati (aprox. 8-9buc), intindem aluatul in forma dreptunghiulara, ungem cu budinca de vanilie si asezam bucatile de stafide. Incepem sa rulam aluatul si sa formam un melc.

Briosele in forma de melc asezam in tava de copt captust, lasand loc intre ele. Ungem suprafata gu galbenusi de ou si introducem tava in cuptor preincalzit, si lasam timp de 45 minute.

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.