De-abia am asteptat sa vina primavara ca sa fac o salata cu ceapa verde si ridichi proaspete. In ultima vreme se pot gasi aceste legume si in sezonul rece insa cele de sera nu par a fi la fel de gustoase ca si cele din gradina.
De aceea, mereu ma bucur de aceasta salata in preajma primaverii.
Ingrediente salata de primavara cu dressing de smantana si mustar
- 1 leg ridichi rosii
- 1 leg ceapa verde – 4-5 fire
- 2 rosii
- 1 ardei capia verde
- 50 gr branza feta de vaca si capra
- 1 lingurita mustar
- 2 linguri de smantana
- sare dupa gust
Mod de preparare
Se spala bine legumele si se curata de coaja si samburi, dupa caz. Rosiile le taiem sub forma de cubulete, la fel si ardeiul.
Ceapa verde am taiat-o rondele si ridichile le-am dat prin razatoare.
Am pus toate ingredientele si le-am adaugat intr-un vas.
Branza feta am taiat-o cubulete si am mestecat-o cu salata.
Pe urma am amestecat smantana cu mustarul si am incorporat acest amestec in salata.
Cel mai bine e sa puneti salata la frigider pentru a se raci un pic.