Am patit de multe ori cand am gatit ceva mancare ca a ramas si pe ziua urmatoare cand deja nu am mai avut pofta de ele:( de aceea am obisnuit sa gatesc mancaruri in cantitati mici… Iata o reteta despre care pot sa spun ca ma bucur daca ramane si pe a doua zi 🙂
Despre reteta putem spune ca e 2 in 1, din aceiasi compozitie preparam 2 feluri diferite, prima zi preparam cu bacon si smantana, a doua zi prajim lastele si servim cu iaurt sau cascaval.
Aceasta a fost partea buna a retetei, partea mai putin buna este cand vine pofta la varianta a doua, problema incepe cand trebuie sa asteptam sa se raceasca bine lastele amestecate cu cartofi si sa stea cateva ore in frigider sa devina tari si sa se prajeasca mai bine 😛
Ingrediente laste cu cartofi, bacon si smantana
- 1 punga de laste sau taietei lati
- 10 buc cartofi medii
- o ceapa mare alba
- 2 catei de usturoi
- sare, piper, boia de ardei
- smantana
- bacon
Mod de preparare
Curatam cartofii si taiem in cubulete mici, curatam o ceapa si 2 catei de usturoi si maruntim bine.
Intr-o tigaie punem putin ulei cu ceapa si usturoi maruntit, lasam pana ce devin transparente, dupa care adaugam bucatile de cartofi, condimentam cu sare , piper si boia si turnam peste apa ca sa acopere cartofii. Lasam acoperit sa fiarba cartofii.
Intre timp pregatim lastele. Punem la fiert apa cu putina sare, cand incepe sa clocoteasca adaugam lastele, lasam 8-10 minute dupa care scurgem de apa.
Cand cartofii sunt gata, sunt moi impreuna cu zeama se piseaza bine sau cu mixer vertical, facem piure din el.
Adaugam lastele fierte si scurse de apa, amestecam si mai condimentam daca este cazul.
Prajim feliute de bacon, intre timp maruntim frunze de patrunjel, taiem in bucati mici baconul si punem peste lasti.
Le servim calde cu smantana rece.
Cum am zis la inceput o reteta cu doua variante, din care am prezentat prima mai sus si a doua putem face in ziua urmatoare din lastele ramase.
Scoatem lastele ramase din frigider, punem o tigaia pe foc cu putin ulei, turnam lastele si aranjam in asa fel ca sa fie plin tigaia si presam bine, lasam 12-15 minute dupa care cu ajutorul unei farfuri intoarcem pe cealalta parte sa se prajeasca bine.
Servim cu iaurt sau smantana, cu cascaval sau burduf, dupa gustul fiecaruia.