Reteta de paste cu sunca si ciuperci este originara din Italia, mai precis din zona Siciliei unde sunt multi pasionati de macaroane. De fiecare data cand gatesc reteta de pene al forno invit macar un amic la masa care sa se bucure de crusta crocanta a acestor paste la cuptor, bineinteles, si de celelalte bunatati.
Reteta de mai jos prezinta o cantitate de ingrediente care poate sa varieze, de exemplu se poate folosi mai multa sunca, un singur borcan de ciuperci sau mai putina smantana, pentru cei care tin la silueta.
Ingrediente reteta pene al forno la cuptor – macaroane cu ciuperci, sunca si cascaval
- 300 ml bulion
- 300 ml smantana
- 450 gr cascaval
- 2 borcane ciuperci
- 350 gr paste
- 300 gr sunca
- amestec de condimente: paprika, sare si piper
Mod de preparare
Se pun mai intai ciupercile la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Deoarece sunt ciuperci la borcan prepararea lor dureaza mai putin decat in cazul celor crude.
Dupa cateva minute de calit se adauga sunca taiata in fasii, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust.
Intre timp se pune pe foc un vas in care se vor fierbe macaroanele, cu apa si sare. Dupa ce fierbe apa, se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj ( in general 8 min ).
Dupa ce s-a evaporat apa din ciuperci se adauga bulionul, se amesteca bine iar la final se adauga smantana.
Se aseaza jumatate din paste intr-o tava termorezistenta, se aseaza peste un strat de sunca cu ciuperci si apoi jumatate din cascaval. Se repeta inca o data procedura si macaroanele sunt gata de pus la cuptor.
Coacerea lor se poate face la 160 de grade C pentru cca 15 min insa cine doreste sa aiba o crusta de cascaval mai crocanta, poate sa tina pastele la cuptor pentru doar 5 minute, la temperatura de 250 grade C.