Placintele fac parte din preferintele mele culinare, mai jos va prezit o combinatie dinte placintele clasice si cele moderne. Aluatul este tot acelasi ca si pe vremuri dar umplutura te duce cu gandul la pizza din perioada contemporana.
Ingrediente Placintute cu salam si parmezan :
- 500 g faina
- 1 ou
- 1/2 drojdie ( cat o jumatate de nuca )
- 50 ml ulei
- 1 lingurita sare cu varf
- apa
- parmezan 150 gr
- salam
Mod de preparare:
Punem intr-un vas mai mare faina, sare si oul; peste turnam drojdia pe care am dizolvat-o intr-un bol separat cu putin apa calduta ( mare atentie calduta nu fierbinte deoarece riscam sa nu mai creasca aluatul ).
Framantam compozitia cu apa calduta pana obtinem un aluat potrivit de moale apoi mai adaugam 50 ml ulei; acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana creste ( aproximativ 30 minute ).
Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 2; rasucim prima minge de aluat sub forma de patura pe o foaie vom pune feliile de salam si parmezanul iar pe cealalta o vom folosi ca si capac.
Dupa ce am pus paturile una peste cealalta cu ajutorul unui pahar le decupam si le punem pe un prosop unde le mai lasam un pic la dospit.
Se prajesc in baie de ulei.