Salata aceasta am „intalnit-o” pentru prima data pe o masa plina de bunatati gustoase si sanatoase facuta de matusa mea. Cel mai mult mi-a placut ca are in compozitie ciuperci crude si tocmai eram in cautarea unei retete de cruditati pentru ca auzisem ca cel putin 50% din ce mancam ar trebui sa fie crud 🙂 Iata aici reteta.
Ingrediente salata verde cu ton si ciuperci crude
- o salata verde
- o conserva de ton (80-100g)
- 2 ciuperci Champignon proaspete (eu am pus 3 mai mici)
- 2 rosii mijlocii
- zeama de la o lamaie
- o treime de praz
- 3 oua
- puţina branza rasa
- sare
- puţin ulei (preferabil de porumb sau masline)
Mod de preparare
Se spala salata verde si se taie fasii. Se scot ‘piciorusele’ de la ciuperci dupa care se decojesc.
Ciupercile le taiem in doua dupa care le feliem subtire si le adaugam in salata impreuna cu tonul din conserva.
Peste acestea razuim putin de branza sarata, eu am pus telemea de vaca. Acum stoarcem lamaia si punem zeama in salata.
Adaugam sare si putin ulei.
La final punem rosiile deasupra, oricum se lasa ele in jos si la margine punem ouale fierte curatate si taiate in doua, nu le feliem pentru ca se sfarma si e gata. Sanatos si simplu.
Am gustat si eu din ea cand a facut Julia, este intr-adevar delicioasa 🙂 si o bomba de vitamine