Home Animale de companie Câinii de vânătoare Kai din Japonia – află trăsăturile acestei rase

Câinii de vânătoare Kai din Japonia – află trăsăturile acestei rase

0
815
Rasa Kai roscat vargat, Foto: nihonken.blogspot.ro
Rasa Kai roscat vargat, Foto: nihonken.blogspot.ro

Rasa de caini Kai este originara din Japonia, fiind una dintre cele mai vechi din aceste tinuturi, multi ani fiind considerata ca fiind una primitiva si neapreciata pentru a fi folosita drept animal de companie. Numele ei vine de la provincia Kai, de pe insula Honshu, unde aceasta a fost dezvoltata drept caine de vanatoare in peisajul salbatic acoperit de munti impaduriti. In prezent aceasta rasa de caini este cunoscuta si cu numele de Tora care inseamna ,,tigru”, dar si Kai-Ken sau Kai Tora-Ken. Stramosii sai provin din Japonia si sunt diferite rase de caini de talie medie.

Rasa de caini Kai, Foto: tetec.jp
Rasa de caini Kai, Foto: tetec.jp

Cainele Kai a fost utilizat mai ales la vanatorea de porci mistreti si caprioare. In anul 1934 japonezii au recunoscut aceasta rasa de caini ca fiind unica si pura (pastrata astfel datorita izolarii) astfel a fost numita ,,comoara nationala”. Numarul de exemplare fiind destul de mic, exportul acestor caini cu multi ani in urma a fost interzis in Japonia. In prezent cainele a devenit foarte popular in tarile Europei, in Canada si SUA si este considerat un magnific animal pentru vanatoare.

Cainele Kai negru vargat, Foto: free-pet-wallpapers.com
Cainele Kai negru vargat, Foto: free-pet-wallpapers.com

Prin natura sa acest animal are un puternic instinct de vanatoare, impresioneaza prin corpul puternic, cu inaltimea la greaban de 44-58 cm si greutatea de 11-25 kg. Femela este intotdeauna mai mica decat masculul, are inaltimea la greaban de 46-50 cm si greutatea mai redusa de 25 kg. Are corpul acoperit de fire de par si subpar ce alcatuiesc o blana dubla, moale si groasa la interior, dar mai aspra la exterior. Coloritul este negru vergat sau roscat vargat. Capul este lat de forma trapeizoidala, fruntea larga, linia de trecere de la frunte la bot este bine marcata, botul este gros si drept, nasul negru, iar urechile triunghiulare si de marime medie, sunt tinute drept in sus sau putin inclinate in fata. Ochii sunt mici, au irisul maro-inchis, iar buzele sunt subtiri si inchise. Gatul este puternic, scurt si musculos, pieptul robust, spatele scurt si drept, coapsele mari, musculoase si largi, osatura puternica si muschii dezvoltati. Membrele anterioare si posterioare sunt robuste, iar coada este tinuta curbata spre spate.

Citește și:  Papagali din specia Micul alexander - Păsările exotice care vor fi parte a familiei tale
Rasa Kai, Pui, Foto: nihonken.blogspot.ro
Rasa Kai, Pui, Foto: nihonken.blogspot.ro

Desi este un caine de vanatoare, iar numele sau popular de ,,tigru” il face sa para o fiara, el in realitate are un temperament bland si prietenos, este un animal de companie extraordinar. Este curajos si devotat stapanului, poate fi folosit ca animal de paza, nu este foarte agresiv dar este bine sa fie crescut in zonele rurale si suburbane.

Rasa Kai roscat vargat, Foto: nihonken.blogspot.ro
Rasa Kai roscat vargat, Foto: nihonken.blogspot.ro

Are capacitatea de a alerga rapid si de a se catara si in copaci, se intelege bine cu alte animale, cu alti caini si poate fi utilizat in haite la vanatoare. Ca animal de companie nu necesita ingrijiri speciale, insa trebuie scos des la plimbare pentru ca este un animal activ care are nevoie de miscare. Speranta de viata a cainelui Kai este de 10-14 ani.

Video – Rasa de caini Kai: 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.