Ma gandesc ca clatitele sunt bine venite in orice casa, nu am auzit pe nimeni spunand ca nu-i plac, in aluat nu este ce sa nu iti placa, iar sunt multe multe variatii pentru umpluturi pe gustul orcarui om. Iata doua umpluturi care merg bine impreuna.
Ingrediente pentru clatite
- – 500 ml lapte
- -2 oua
- – 1 zahar vanilat
- – 14 linguri de faina
- – 2 linguri ulei
- – 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutura cu nuca
- – 200gr nuca macinata
- – 2-3 linguri zahar
- – 100 ml lapte
- – lapte dupa indicatie de pe ambalajul prafului
Mod de preparare
Prepararea aluatului
– ouale intregi se sparg intr-un castron si se bat cu sarea
– adaugam faina, zaharul, amestecam bine, cand compozitia incepe sa fie greu de amestecat incepem sa adaugam putin cate putin din lichide (500 ml lapte si 2 linguri de ulei) amestecam bine cu mixerul
– astfel obtinem un aluat matasos, fara urme de cocoloase.
Incepem sa prajim clatitele;
– ungem tigaia cu putin ulei cu ajutorul unei pensule si punem pe foc sa se incalzeasca bine
– tinam tigaia ridicata de pe foc, turnam cu polonicul aluatul de clatite in tigaia, in timp ce cu mana stanga rotim tigaia asa incat aluatul sa alunece pe toata suprafata
– asezam tigaia inapoi pe foc, cand marginile incep sa aiba o culoare mai inchisa si se desparte usor de tigaia trebuie intoarsa clatita pe partea cealalta, intoarcem cu ajutorul unei spatule de lemn
– dupa ce se intoarce, se mai coace putin si se scoate pe o farfurie
– se continua la fel cu restul aluatului
– obtinem 14-15 buc de clatite
– preparam frisca dupa indicatiile de pe ambalaj
– pentru umplutura cu nuca fierbem 100 ml de lapte cu 2-3 linguri zahar, adaugam nuca macinata si fierbem inca 10-12 minute