Intotdeauna cu drag pregatesc prajituri cu nuca sau mere, ore intregi este plina casa cu miros placut. In acest caz ambele umpluturi se afla in prajitura si ca un plus se adauga mirosul placut de la coaja de portocala.
Ingrediente prajitura cu nuca si mere
- – 550gr faina
- – 1 plic praf de copt
- – 350gr zahar
- – 250gr margarina
- – 2 oua
- – 5-6 linguri fulgi de porumb
- – 1kg mere
- – 200gr nuca macinata
- – 150ml lapte
- – 1 lingura scortisoara
- – coaja de la o portocala
Mod de preparare
– pregatim ingredientele pentru aluat, 250gr de zahar amestecam cu faina, praf de copt, adaugam 2 oua si untul (sa fie temperatura camerei)
– framantam pana ce obtinem un aluat elastic, impartim in trei parti egale
– impachetam aluatul in folie transparenta si punem la rece pana pregatim umpluturile – curatam merele si dam prin razatoarea cu gauri mari, le amestecam cu 50gr zahar si scortisoara
– punem pe foc timp de 10-15 de minute, adaugam coaja de la jumatate de portocale rasa apoi lasam sa se raceasca
– intr-o oala punem la fiert 150ml de lapte, adaugam nuca macinata, si 50gr de zahar, amestecam pana ce se omogenizeaza, la sfarsit adaugam cealalta jumatate de coaja rasa de portocale
– scoatem aluatul de la rece, intindem din fiecare parte cate o foaie de marimea tavii in care urmeaza sa coacem prajitura
– asezam prima foaie in tava si peste ea asezam 5-6 linguri fulgi de porumb, pentru a elimina eventualul zeama ramasa de mere, peste care asezam umplutura cu mere
– peste aceasta umplutura asezam a doua foaie intinsa si peste turnam umplutura cu nuca
– acoperim umplutura cu ultima foaie intinsa si cu o furculita sau cutit gaurim simplu sau putem face tot feluri de modele
– bagam tava in cuptorul preincalzit, folosim testul scobitorii
– lasam prajitura sa se raceasca in tava, presaram cu zahar praf si o portionam