Prăjitură cu nucă și mere – rețeta preferată a multor gospodine

0
325
Prajitura cu nuca si mere
Prajitura cu nuca si mere

Intotdeauna cu drag pregatesc prajituri cu nuca sau mere, ore intregi este plina casa cu miros placut. In acest caz ambele umpluturi se afla in prajitura si ca un plus se adauga mirosul placut de la coaja de portocala.

Ingrediente prajitura cu nuca si mere

  • – 550gr faina
  • – 1 plic praf de copt
  • – 350gr zahar
  • – 250gr margarina
  • – 2 oua
  • – 5-6 linguri fulgi de porumb
  • – 1kg mere
  • – 200gr nuca macinata
  • – 150ml lapte
  • – 1 lingura scortisoara
  • – coaja de la o portocala

 Mod de preparare

– pregatim ingredientele pentru aluat, 250gr de zahar amestecam cu faina, praf de copt, adaugam 2 oua si untul (sa fie temperatura camerei)

– framantam pana ce obtinem un aluat elastic, impartim in trei parti egale

– impachetam aluatul in folie transparenta si punem la rece pana pregatim umpluturile  – curatam merele si dam prin razatoarea cu gauri mari, le amestecam cu 50gr zahar si scortisoara

– punem pe foc timp de 10-15 de minute, adaugam coaja de la jumatate de portocale rasa apoi lasam sa se raceasca

Citește și:  Prăjitură cu vanilie, fructe și mac- află modul de preparare și ingredientele acestei rețete

– intr-o oala punem la fiert 150ml de lapte, adaugam nuca macinata, si 50gr de zahar, amestecam pana ce se omogenizeaza, la sfarsit adaugam cealalta jumatate de coaja rasa de portocale

– scoatem aluatul de la rece, intindem din fiecare parte cate o foaie de marimea tavii in care urmeaza sa coacem prajitura

– asezam prima foaie in tava si peste ea asezam 5-6 linguri fulgi de porumb, pentru a elimina eventualul zeama ramasa de mere, peste care asezam umplutura cu mere

– peste aceasta umplutura asezam a doua foaie intinsa si peste turnam umplutura cu nuca

– acoperim umplutura cu ultima foaie intinsa si cu o furculita sau cutit gaurim simplu sau putem face tot feluri de modele

– bagam tava in cuptorul preincalzit, folosim testul scobitorii

– lasam prajitura sa se raceasca in tava, presaram cu zahar praf si o portionam

Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru umplutura
Ingrediente pentru umplutura
Mere razuite cu coaja de la portocala
Mere razuite cu coaja de la portocala
Aluat impartit, intins,si asezat intr-o tava captusita cu bucati de fulgi de porumb
Aluat impartit, intins,si asezat intr-o tava captusita cu bucati de fulgi de porumb
Aluat amestecat si umpluturi prajite
Aluat amestecat si umpluturi prajite
Umplututa cu mere
Umplututa cu mere
Aluat pregatit pentru coacere si aluat copt
Aluat pregatit pentru coacere si aluat copt
Prajitura cu nuca si mere
Prajitura cu nuca si mere

Balog Szabina

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.