Snitelul vienez in general se face din muschi de vita, dar se poate face si din porc sau piept de pui.
Este gustos ,satios ,un preparat pe care nu poate nimeni sa-l refuze.
Este mai diferit fata de snitelul simplu deoarece la final se da si prin pesmet.
Ingrediente snitel vienez:
- 400 g pecie ( sau muschi ) de porc
- 4 oua
- 300 g faina
- 300 g pesmet
- sare,piper
Mod de preparare:
Taiem pecia felii ,dupa care fiecare felie in parte o batem cu ciocanul de batut snitele pe o parte si pe alta.
Condimentam carnea cu sare si piper ,iar apoi o lasam 30 min ca sa patrunda condimentele in carne.
Batem ouale spuma intr-un bol ( albus+ gabenus ) punem putina sare si piper ,fiecare trebuie sa aiba gustul lui ( si oul si carnea ).
Dam snitelul prin faina,ou, faina, ou iar apoi prin pesmet; se pune la prajit in uleiul incins iar apoi se scoate la racit intr-un bol cu servetel, ca sa absoarba uleiul.