Aceasta prajitura mereu ma duce cu gandul la copilarie,la sarbatorile de iarna cand mergeam la bunici iar aceasta prajitura era nelipsita din gama variata de prajituri.
Fata de celelalte tipuri de prajituri aceasta are avantajul ca odata cu trecerea timpului devine tot mai buna,daca sta 1 zi 2 este cu atat mai savuroasa pentru ca foile devin si mai moi.
Ingrediente prajitura cu foi de miere
Foi cu miere
- 2 linguri miere
- 200 g zahar
- 7 linguri lapte
- 100 ml ulei
- 1 ou
- 1 varf bicarbonat de amoniu
- faina
Crema de budinca
- 2 plicuri budinca
- 600 ml lapte
- 5 linguri zahar
- 1 margarina de 250 g
Glazura de ciocolata
150 g zahar praf
1/2 margarina
2 linguri faina
2 linguri lapte
1 lingura mare de cacao
Mod de preparare
Foi cu miere
Se freaca ou cu zahar si restul ingredientelor fara faina si se pun la foc pana ia culoare.
Se lasa la racit 2-3 minute si se adauga faina cat cuprinde.
Se fac 4 foi si se coc pe dosul tavii in cuptorul preincalzit.
Crema de budinca
Se amesteca budinca cu zaharul si se pune in laptele rece,se amesteca putin iar apoi se pune la foc.
Invartim in flux continu ca sa evitam ca aceasta sa se prinda de fundul vasului,pana devine de o cosisenta tare.
Se pune budinca la racit iar apoi se amesteca cu margarina pana devine o crema fina.
Glazura de ciocolata
Se freaca bine la rece toate ingredientele impreuna pana se omogenizeaza si devine ca o pasta.
Se pune apoi foarte putin la incalzit si asa calduta se pune pe prajitura si se baga la rece.