Acest fel de mancare este foarte gustos, nu necesita multe ingrediente si nu este foarte costisitor, desi dureaza mult pana este gata. Preparatul este gatit mai mult pe timp de iarna deoarece multa lume in acest sezon taie porcul. Acest fel de mancare este gatit de obicei de Boboteaza, in anumite regiuni.
Din acest preparat de mancare ies aproximativ 10-12 farfurii.
Ingrediente pentru racituri
- 4 picioare (aproximativ 2 kilograme) de porc
- circa 60 grame usturoi
- piper dupa gust
- boia dupa gust
- sare dupa gust
Mod de preparare
–picioarele se curate bine si se spala
-dupa ce s-au spalat se pun la fiert intr-o cratita mare, de circa 10 litri
-aceasta mancare trebuie sa fiarba la foc mic
-dupa ce a inceput sa fiarba,trebuie sa se culeaga spuma care s-a acumulat..
–se va spuma de cate ori este necesar
–se lasa la fiert circa 6 ore si 30 minute sau in momentul in care carnita de pe picioruse se desprinde dupa oase
-dupa ce s-a spumat suficient se adauga sarea
–aproximativ dupa 5 ore jumatate se adauga usturoi pisat sau taiat bucatele dupa preferinta
-inainte de a se pune in farfuri se strecoara carne de zeama
-se pune in fiecare farfurie cate o bucata de piciorus de porc,dupa preferinta se poate desprinde carnita de pe oase
-dupa ce s-a pus piciorusul de porc,sau carnita dupa preferinta se adauga zeama
–peste zeama in farfurii se adauga dupa gust boia si piper
–se lasa la racit pana compozitia se incheaga..
–dupa ce s-a inchegat compozitia se pastreaza in frigider.
Va doresc pofta buna!