Rețete culinareConopida cu ou, făină și pesmet - o rețetă pentru garnituri gustoase

Conopida cu ou, făină și pesmet – o rețetă pentru garnituri gustoase

Conopida cu ou, faina si pesmet este o gustare usoara si gustoasa care se poate servi ca atare sau cu diverse garnituri. Reteta de fata prezinta portia necesara pentru 3 persoane.

Ingrediente conopida cu ou, faina si pesmet

  • 1 ou XXL sau 2 oua mai mici
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de pesmet
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Conopida se spala, se desface pe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare pentru aprox 10 min, la foc potrivit.

Dupa ce s-au fiert, se pun intr-o strecuratoare pana cand se pregateste aluatul necesar pentru prepararea lor.

Intre timp se sparge oul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust ( e posibil sa il asezonati si cu alte mirodenii care va sunt pe plac – curry, oregano sau cimbru, etc). Se bate oul cu ajutorul unei furculite, se adauga faina si pesmetul si se amesteca pana cand compozitia devine omogena.

Daca e prea groasa se poate adauga putin lapte iar daca e prea subtire atunci se adauga faina.

Buchetele de conopida se tavalesc prin aluatul format, se pun la prajit in ulei proaspat, incins. Cand sunt aurii pe o parte se intorc cu ajutorul unei palete sau cu doua furculite. La final, se scot pe o farfurie cu un servetel de bucatarie.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.