Rețete culinareSos de ciuperci cu smântână - vezi aici rețeta explicată pas cu...

Sos de ciuperci cu smântână – vezi aici rețeta explicată pas cu pas

Ciupercile cu sos de smantana sunt foarte gustoase, satioase si hranitoare. Se pot manca asa simplu sau cu o garnitura de macaroane sau piure de cartofi.

Ingrediente sos de ciuperci cu smantana

  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de faina
  • 1 l lapte
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Curatam ciupercile de pielita ( coaja ) subtire pe care o are pe exterior,le taiem cubulete si le punem la fiert.

Dupa ce s-au fiert cateva minute se lasa la stors si se pun la prajit impreuna cu ceapa taiata cubulete, condimentam cu sare si piper, punem apa peste ele cat sa le acopere si le lasam la prajit.

Pe masura ce trece timpul tot completam cu apa ca sa nu scada prea mult, acestea trebuie sa fie in permanenta acoperite cu sosul format din ulei si apa.

Dupa ce s-au prajit bine ciupercile facem ingrosala din 1 lingura de faina, lapte si smantana.

Punem ingrosala peste ciuperci si le mai lasam impreuna pana se ingroase putin sosul si nu se mai simte gustul de faina.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.