Aceasta salata de cartofi cu oua si cu ceapa fasii este o reteta usor de preparat care nu necesita ingrediente scumpe. Reteta de fata prezinta ingredientele pentru 2 persoane si se prepara in cca 30 de minute.
Ingrediente salata de cartofi cu oua si cu ceapa fasii
- 5 cartofi potriviti
- 2 oua
- o ceapa mijlocie
- sare dupa gust
- 1 lingura de ulei
Mod de preparare
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare, la fel si cele doua oua.
Dupa aproximativ 25 de minute de fierbere cartofii sunt gata ( intra furculita in ei ).
Ouala necesita cca 4 min de fierbere ( daca le doriti mai tari atunci fierbeti 8 min – depinzand insa de marimea oului).
Dupa ce se fierb ingredientele, se scot din apa si se trec pe sub un jet de apa rece, fara a le tine prea mult timp, ca sa nu se raceasca in interior dar ca sa permita decojirea.
Dupa aceea ele se aseaza intr-un vas, impreuna cu o lingura de ulei si sare, se piseaza cu ajutorul furculitei.
Salata de cartofi se serveste cat mai calda.