Încearcă acest mic dejun delicios de omletă ardelenească

0
887
Mic dejun - Omleta ardeleneasca
Mic dejun - Omleta ardeleneasca

Omleta ardeleneasca este un mic dejun traditional, consistent si necostisitor. Este suficient pentru 2 persoane, se prepara in 10-15 min si se poate servi cu muraturi sau cu salata de cruditati.

Ingrediente omleta ardeleneasca

  • 3 oua
  • 3 cepe mici si lungi
  • 3 linguri de ulei
  • o bucatica de slanina
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se aleg 3 oua de marime mai mare, ( in pozele mele veti gasi 3 oua si 4 galbenusuri – asta pentru ca am avut norocul sa gasesc un ou cu doua galbenusuri), se sparg intr-un bol, se condimenteaza si se bat cu furculita.
Ceapa se curata, se taie rondele sau fasii si se pune la prajit in 3 linguri de ulei incins, la foc mai mic.
Slanina se taie cubulete si fie se prajeste impreuna cu ceapa, fie se adauga in bolul cu oua. Alegand cea de-a doua varianta, am adaugat slanina in vasul cu oua si am turnat amestecul peste ceapa care a inceput sa se prajeasca.
Pe urma, se asteapta pana cand oul e bine prajit pe o parte, astfel incat sa fie posibila intoarcerea lui fara a se rupe omleta. Cand o parte e prajita suficient, se ia o paleta mai lata, se aseaza sub una dintre jumatatile omletei si se intoarce cat mai rapid cu putinta, dintr-o miscare.
Se asteapta pana cand e prajita si cea de-a doua parte, se scoate din tigaie si e pregatita de servit.

Citește și:  Prăjitură cu Nutella - vezi ce trebuie să faci și ce ingrediente ai nevoie pentru acest deliciu culinar
Ingrediente pentru omletaCeapa taiata rondeleOua sparte pentru omletaSlanina taiata cubuleteCeapa calita sticloasaOua batute cu sare si piperOua batute cu condimente si cuburi de slaninaOmleta in tigaieFelii de paine servite cu omletaOmleta cu slanina si ceapa

Daniel Turc

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.