Omleta ardeleneasca este un mic dejun traditional, consistent si necostisitor. Este suficient pentru 2 persoane, se prepara in 10-15 min si se poate servi cu muraturi sau cu salata de cruditati.
Ingrediente omleta ardeleneasca
- 3 oua
- 3 cepe mici si lungi
- 3 linguri de ulei
- o bucatica de slanina
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Se aleg 3 oua de marime mai mare, ( in pozele mele veti gasi 3 oua si 4 galbenusuri – asta pentru ca am avut norocul sa gasesc un ou cu doua galbenusuri), se sparg intr-un bol, se condimenteaza si se bat cu furculita.
Ceapa se curata, se taie rondele sau fasii si se pune la prajit in 3 linguri de ulei incins, la foc mai mic.
Slanina se taie cubulete si fie se prajeste impreuna cu ceapa, fie se adauga in bolul cu oua. Alegand cea de-a doua varianta, am adaugat slanina in vasul cu oua si am turnat amestecul peste ceapa care a inceput sa se prajeasca.
Pe urma, se asteapta pana cand oul e bine prajit pe o parte, astfel incat sa fie posibila intoarcerea lui fara a se rupe omleta. Cand o parte e prajita suficient, se ia o paleta mai lata, se aseaza sub una dintre jumatatile omletei si se intoarce cat mai rapid cu putinta, dintr-o miscare.
Se asteapta pana cand e prajita si cea de-a doua parte, se scoate din tigaie si e pregatita de servit.