Rețete culinareSalata verde preparată cu oțet și sare - vezi ce presupune această...

Salata verde preparată cu oțet și sare – vezi ce presupune această rețetă

Salata verde cu otet si sare este un preparat specific bucatariei traditionale ardelenesti. Ea se poate servi impreuna cu fripturi, sosuri pe baza de carne sau cu paine cu ou. Este ideala pentru zilele toride de vara, fiind racoritoare si revigoranta.

Ingrediente salata verde preparata cu otet si sare

  • o capatana mare de salata
  • o capatana de usturoi
  • o lingura de sare grunjoasa
  • sare fina dupa gust
  • cateva picaturi de ulei
  • 2 linguri de otet
  • 2 l de apa
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Salata se spala bine, frunza cu frunza, se pune intr-un vas impreuna cu sarea grunjoasa si se freaca bine pana cand iese toata amareala din salata. Apoi se spala bine cu ajutorul unei strecuratori, se aseaza pe un tocator si se taie marunt. Se aseaza apoi intr-un vas cu 2 l de apa.

Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga la salata verde din vas, impreuna cu patrunjelul verde maruntit.

La final, se adauga putina sare de masa, cateva picaturi de ulei si cele doua linguri de otet.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.