Salata verde cu otet si sare este un preparat specific bucatariei traditionale ardelenesti. Ea se poate servi impreuna cu fripturi, sosuri pe baza de carne sau cu paine cu ou. Este ideala pentru zilele toride de vara, fiind racoritoare si revigoranta.
Ingrediente salata verde preparata cu otet si sare
- o capatana mare de salata
- o capatana de usturoi
- o lingura de sare grunjoasa
- sare fina dupa gust
- cateva picaturi de ulei
- 2 linguri de otet
- 2 l de apa
- patrunjel verde
Mod de preparare
Salata se spala bine, frunza cu frunza, se pune intr-un vas impreuna cu sarea grunjoasa si se freaca bine pana cand iese toata amareala din salata. Apoi se spala bine cu ajutorul unei strecuratori, se aseaza pe un tocator si se taie marunt. Se aseaza apoi intr-un vas cu 2 l de apa.
Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga la salata verde din vas, impreuna cu patrunjelul verde maruntit.
La final, se adauga putina sare de masa, cateva picaturi de ulei si cele doua linguri de otet.