Rețete culinareAflă cum trebuie pregătit mujdeiul de usturoi cu smântână

Află cum trebuie pregătit mujdeiul de usturoi cu smântână

Mujdeiul de usturoi este un sos specific bucatariei ardelenesti si merge foarte bine la preparatele din peste, fripturi sau anumite ciorbe. Reteta de mai jos este o varianta cu smantana a mustului traditional de ai, fiind rapida si suficienta pentru patru persoane.

Ingrediente mujdei de usturoi cu smantana

  • 2 capatani de usturoi, mai mici
  • sare dupa gust
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare

Se curata usturoiul si se piseaza astfel incat sa fie cat mai cremos ( se poate folosi un mojar ) impreuna cu putina sare. Atunci cand usturoiul e omogen, se adauga o lingura de ulei amestecand pana se incorporeaza in mujdei.

La final se adauga 2 linguri de smantana si se amesteca pana cand mujdeiul devine cremos si omogen.

Daca vi se pare prea iute se poate adauga smantana ori apa plata sau minerala.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.