Tocanita cu pipote si ficatei de pui prezentata mai jos reprezinta un preparat ce merge foarte bine cu piure-ul de cartofi, orezul, pastele fainoase sau alte garnituri. Reteta este de complexitate medie si prezinta cantitate necesare pentru 4 portii de preparat.
Ingrediente tocanita cu pipote si ficatei de pui
- 300 gr pipote de pui
- 200 gr ficatei de pui
- 2 cepe mari
- 1 lingura boia de ardei
- 2 linguri de ulei
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- verdeata de patrunjel
Mod de preparare
Pipotele de pui se spala, se curata de pielita si se taie in cubulete. Ficatul de pui se tine in apa care se schimba pana devine curata. Se taie apoi si ea in bucatele mai marunte.
Cepele se curata, se spala, se taie marunt si se pun la calit in uleiul incins, la foc mic, pana cand devin transparente.
Se adauga pipota la calit, cand devine alba se adauga o lingurita de boia, dupa care se adauga apa pana cand se acopera sosul. Aveti grija sa nu prajiti mult boiaua pentru ca devina amara.
Dupa ce pipota e fiarta se adauga si ficateii de pui care nu se fierb mai mult de 5 minute.
Va doresc pofta buna!