Snitelul din piept de pui este printre cele mai populare preparate bazate pe carnea de pui. El reprezinta un aperitiv excelent care se poate servi pe platouri alaturi de alte aperitive ori poate fi servit alaturi de garnituri precum piureul de cartofi sau alte legume, orez si alte preparate.
Ingrediente snitel din piept de pui
- 1 piept de pui
- 3 oua
- 100 gr faina
- 20 ml ulei
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- curry
Mod de preparare
Se spala bine pieptul de pui, se usca cu ajutorul unui servetel de bucatarie si se taie in doua. Dupa aceasta se feliaza la grosimea de jumatate de centimetru si se bate cu ajutorul unui ciocan de lemn. Se condimenteaza cu sare si cu piper dupa gust. Se aseaza pe o farfurie si se pune pentru minim o jumatate de ora la frigider pentru a se patrunde cu arome.
Se sparg ouale intr-un bol, se condimenteaza cu un varf de cutit de curry ( e foarte puternic aromat de aceea nu e nevoie de o cantitate mare ) si se bat cu ajutorul unei furculite.
Faina, la randul ei, se aseaza pe o farfurie si in momentul in care carnea e gata se trece fiecare felie prin faina. Dupa aceea se trece fiecare felie prin ou si se pune la prajit in uleiul incins. Folositi mereu ulei proaspat si daca incepe sa fumege schimbati-l cu altul. La final, cand sunt aurii pe ambele parti, snitelele se scot pe o farfurie cu un servetel care absoarbe surplusul de ulei.