Supa de pui cu taitei este una dintre cele mai folosite retete de catre gospodinele din ardeal. Reteta de mai jos reprezinta 8 portii de supa cu taitei de casa. Puiul de casa este mai potrivit pentru aceasta supa dar se poate folosi si carne de pui din comert, in caz ca nu se dispune de prima varianta.
Ingrediente supa de pui cu taitei de casa romburi
- 500 gr carne de pui cu os
- 500 gr morcovi
- 1 patrunjel mai mare
- 1 ardei capia galben
- frunze de telina
- sare dupa gust
- boabe de piper
- 200 gr taitei de casa romburi
Mod de preparare
Se spala bine carnea de pui, se curata morcovii si patrunjelul si se taie sun forma de baghete mai mari. Se pun la fiert cu 4 l de apa rece cu sare. Se adauga boabe de piper si verdeata de telina, se asteapta pana cand supa incepe sa fiarba si se curata de spuma care s-a format. Pentru a-si pastra limpezimea supa se fierbe la foc mic si se curata de spuma.
Dupa 45 de minute se verifica daca e fiarta carnea si se ia de pe foc. Daca nu e fiarta inca atunci se lasa supa pe foc pana cand e fiarta carnea.
Intre timp se fierbe apa cu sare pentru taiteii de casa care se pun la fiert in apa clocotita. Dupa cca 7-8 min de fiert ei sunt gata ( verificati si instructiunile de pe ambalajul de la taitei ) si se pot strecura. Taiteii de casa se lasa la scurs pana cand supa e gata.
La final, supa de pui se strecoara si se adauga taiteii fierti. In functie de preferinta, se poate presara cu patrunjel verde maruntit.