Timp liberBungee jumping - adrenalina la superlativ, dar ce reprezintă acest hobby

Bungee jumping – adrenalina la superlativ, dar ce reprezintă acest hobby

Pentru insetatii de adrenalina, bungee jumping reprezinta hobby-ul suprem si nu este de mirare avand in vedere nebanuitele senzatii pe care saritura cu coarda elastica le poate oferi celor care practica aceasta inedita activitate.

Cum a luat nastere bungee jumping-ul si ce reprezinta?

Bungee jumping mai este denumit in termeni romanesti si saritura cu coarda elastica deoarece chiar asta reprezinta. Coarda elastica este prinsa de o structura inalta si de cele mai multe ori fixa, de obicei crestele montane si podurile fiind cele mai la indemana, iar aceasta are capacitatea ca, sub influenta greutatii, dupa ce persoana care practica aceasta activitate sare sa revina la pozitia initiala pana cand tensiunea dispare, oferind o senzatie cu adevarat unica si de neuitat.

Pe langa zonele montane si podurile de pe care se poate sari, bungee jumping-ul mai poate fi practicat si in marile orase, prin fixarea coardei elastice de o macara, sau cei curajosi cu adevarat pot incerca sa sara dintr-un elicopter sau dintr-un balon cu aer cald.

Bungee jumping-ul este un sport extrem cu adevarat spectaculos care se poate transforma intr-un hobby interesant, bineinteles potrivit doar celor curajosi.

Aceasta activitate are o istorie cat se poate de interesanta, cuvantul „bungee” / „bungy” desemnand un obiect elastic si foarte flexibil. Saritura cu o coarda elastica are la baza un vechi ritual prezenta in anul 1990 de catre BBC sub forma unui interesant documentar. Acest ritual de initiere specific barbatilor presupunea ca acestia sa sara de pe un pod din lemn dupa ce au fost legati de glezne cu o coarda de acest tip.

Acest ritual reprezenta mai mult un test de curaj si era practicat pentru a marca intr-un mod cat se poate de semnificativ transformarea baietilor in barbati si avansarea catre un nou nivel social. Cercetarile au demonstrat ca acest ritual practicat chiar si in prezent in numeroase regiuni ale Americii latine dateaza inca din timpurile stravechi, mai precis din timpul aztecilor.

Treptat, interesantul ritual s-a transformat intr-un adevarat sport extrem si intr-o pasiune ideala pentru persoanele curajoase, insetate de adrenalina, care doresc sa traiasca la extrem. In acest fel, pe data de 1 aprilie a anului 1979, are loc prima saritura „moderna” cu coarda elastica, intregul proces fiind organizat si atent supravegheat de catre Clubul de Sporturi Extreme Deosebit de Periculoase al Universitatii din Oxford.

Sariturile au fost efectuate de la o inaltime de aproximativ 76 m, insa au fost sabotate iar organizatorii au fost arestati. Acest lucru nu a insemnat disparitia acestei activitati ci, din contra, a reprezentat momentul in care bungee jumping-ul a inceput sa devina din ce in ce mai popular, devenind o activitate comerciala in Noua Zeelanda la sfarsitul anilor ’80. Din acel moment, bungee jumping-ul a cunoscut o adevarata evolutie si nu este de mirare ca, in prezent, este unul dintre cele mai apreciate si practicate sporturi extreme in intreaga lume.

Bungee jumping

Este bungee jumping-ul o activitate periculoasa?

Pentru a practica bungee jumping aveti nevoie de foarte mult curaj insa daca sariti prima data cu siguranta veti dori sa mai sariti si pe viitor deoarece senzatiile sunt cu adevarat unice, mai ales ca puteti alege locatii care mai de care mai diferite.

Foarte multe persoane consiera ca bungee jumping-ul este o activitate periculoasa, insa avand in vedere evolutia tehnicilor si a echipamentelor, grijile nu prea ar trebui sa isi aiba rostul. Cu toate acestea, este important ca aceasta activitate sa fie practicata in locuri special amenajate si autorizate, sub indrumarea unor adevarati profesionisti.

Daca va intrebati de la ce inaltime puteti sa sariti, ei bine, acest lucru depinde de locul pe care il alegeti, iar inaltimea influenteaza alegerea echipamentului. Este important ca lungimea coardei elastice sa fie mai mica decat inaltimea.

Si, pentru a reveni la intrebarea de mai sus, bungee jumping, ca oricare alt sport extrem, poate fi considerat o activitate periculoasa, chiar daca toate regulile sunt respectate iar echipamentul este bine ales. Sariturile vor fi intotdeauna realizate cu un echipament adecvat, cu o coarda elastica, dar si cu o coarda de siguranta, asa ca pericolul pare sa dispara.

Vreti sa practicati bungee jumping? Iata ce trebuie sa stiti:

Daca doriti sa aveti parte de o experienta de neuitat, sunteti o persoana curajoasa, nu va este frica de pericole si cautati un mijloc inedit de relaxare, trebuie sa practicati bungee jumping-ul. Chiar daca pare si este, de fapt, o activitate extrema, bungee jumping-ul va va face sa va simtiti cu adevarat bine, va va relaxa si va va ajuta sa scapati de stres. Unele persoane care au practicat deja aceasta activitate spune ca au simtit ca se contopesc cu universul si acele cateva minute ale sariturii sunt cu adevarat deosebite.

Daca vreti sa practicati aceasta activitate trebuie sa stiti ca greutatea minima pe care trebuie sa o aveti este de 60 de kg, in timp ce greutatea maxima nu trebuie sa depaseasca 110 kg. Nu este o activitate potrvita pentru copii.

Sariturile se pot face si in doi, asa ca daca doriti sa va impresionati persoana iubita ii puteti propune o saritura in doi. Trebuie sa stiti si ca, daca doriti sa va faceti o asigurare de viata si practicati un sport extrem, printre care si bungee jumpig, s-ar putea ca acest lucru sa fie imposibil. In privinta costurilor, acestea difera de la o locatie la alta.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.