Casă și grădină10 pași pentru curățenia în beci, necesară dacă vreți o casă sănătoasă

10 pași pentru curățenia în beci, necesară dacă vreți o casă sănătoasă

Daca locuiti la casa, pentru a avea o locuinta curata si sanatoasa, curatenia in beci joaca un rol foarte important. Cu siguranta nimeni nu uita sa faca ordine si curatenie in intreaga casa sau in curte, insa cum ramane cu pivnita, aceasta camaruta pe care cei mai multi o folosesc pentru a depozita obiecte nefolositoare? In randurile care urmeaza va vom oferi cateva sfaturi si idei practice pentru a face curatenie in beci intr-un mod cat se poate de util.

Chiar daca faceti curatenie frecvent in pivnita, cu siguranta aceasta actiune va trebui repetata constant avand in vedere ca beciul este spatiul ideal pentru depozitarea vechiturilor sau a diverselor lucruri si alimente.

Indiferent de ce ati depozita, curatenia trebuie sa caracterizeze beciul avand in vedere caracteristicile acestei incaperi. Pivnita este o incapere inchisa, in care aerul nu poate circula, iar umiditatea este excesiva, ceea ce inseamna ca mediul creat este propice pentru dezvoltarea a numeroase bacterii. Si cum oamenii nu se pot descotorosi imediat de lucrurile vechi, fie ca este vorba de mobilier, haine, accesorii, electrocasnice sau decoratiuni antice, acestea sunt depozitate cu incredere in pivnita neluandu-se in considerare eventualele riscuri.

1. Primul pas pentru curatenia in beci il reprezinta golirea acestuia. Incercati sa scoateti tot ce ati depozitat in pivnita si sa sortati cu atentie toate lucrurile. Pastrarea obiectelor de tot felul este o caracteristica ce se afla in natura umana si cu siguranta v-a fost greu sa renuntati la anumite lucruri pe care ati preferat sa le inghesuiti in beci.

Chiar daca este greu, este timpul sa va ganditi bine ce doriti sa pastrati si de ce trebuie sa va debarasati. Sortati hainele pe care cu siguranta le-ati asezat in cutii. Daca aveti obiecte vechi de mobilier sau decoratiuni antice, fie le puteti restaura oferindu-le o noua sansa, fie le puteti vinde unor consignatii sau magazine dedicate obiectelor antice. Electronicele si electrocasnicele vechi pot fi duse la centrele de reciclare.

2. Beciul trebuie sa fie un spatiu util si nu trebuie sa reprezinte sub nicio forma cosul de gunoi al locuintei. Dupa ce ati eliberat beciul si ati sorat lucrurile, aspirati foarte bine incaperea. Eliminati panzele de painajen si toate urmele de praf.

3. Observati daca peretii au nevoie de reparatii. Este posibil ca, din cauza umezelii, peretii sa se cojeasca, asa ca este indicat sa le oferiti intreaga atentie si sa ii reparati. Daca este cazul, realizati si hidroizolatia in aceasta incapere.

4. Zugraviti peretii din beci cu o vopsea lavabila antimucegai.

5. In cazul in care spatiul nu este impartit corespunzator, este momentul sa fixati niste rafturi care va vor ajuta sa depozitati intr-un mod ordonat conservele de toamna, vinul si cutiile cu diverse lucruri.

6. Daca rafturile exista, stergeti bine praful de pe acestea si vopsiti-le.

7. Reparati si podeaua pentru ca in mod cert si aceasta a fost afectata de umezeala.

8. Dezinfectarea beciului reprezinta un pas important. Dupa cum am mentionat si anterior, umezeala si spatiul inchis caracteristice acestei incaperi reprezinta conditiile ideale pentru dezvoltarea rapida a bacteriilor. Asa ca dezinfectati fiecare colt al beciului cu ajutorul clorului dupa care incercati sa aerisiti cat mai mult cu putinta. Clorul nu doar ca va dezinfecta intregul spatiu, insa va elimina si mirosul greu caracteristic pivnitei.

9. Incercati sa montati un sistem de aerisire sau un dezumidificator. In acest fel, lucrurile pe care le veti depozita in beci nu vor mai fi degradate de umezeala.

10. Lucrurile pe care le veti depozita in beci vor fi intotdeauna puse in cutii sigilate. Pentru a avea un beci curat este foarte important ca acesta sa fie si bine organizat. Incercati sa depozitati totul in cutii, insa nu uitati sa scrieti pe acestea ce contin pentru a va usura munca atunci cand veti cauta ceva.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.