Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune cinci retete cu carne de vita.
1. Reteta de tocanita de vita cu usturoi reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru tocanita de vita cu usturoi sunt urmatoarele:
- 400 grame carne de vita;
- o ceapa;
- doi catei usturoi;
- un ardei capia;
- patru ciuperci;
- trei rosii;
- busuoic;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de tocanita de vita va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti ceapa si usturoiul alaturi de carnea taiata in cubulete;
- Continuati cu ardeiul capia, ciupercile si rosile;
- Condimentati, apoi lasati preparatul pe foc pana cand ajunge la consistenta dorita;
- Serviti-l de indata ce este gata alaturi de mamaliga proaspata.
2. Reteta de vita cu ceapa si bacon reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru vita cu ceapa si bacon sunt urmatoarele:
- trei bucati vita;
- 100 grame bacon;
- doua cepe;
- un ardei capia;
- 100 ml supa de vita;
- 100 ml vin rosu;
- ulei;
- bulion;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de vita cu ceapa si bacon va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti usor vita;
- Adaugati intr-un vas termorezistent ceapa taiata in rondele, ardeiul capia taiat in fasiute si baconul taiat in cubulete;
- Deasupra ingredientelor adaugati bucatile de carne, continuati cu supa de vita, vinul si bulionul, apoi stropiti cu ulei;
- Acoperiti vasul, introduceti preparatul la cuptor timp de trei sferturi de ora;
- Spre final indepartati capacul si lasati carnea sa capete culoare;
- Serviti preparatul cald.
3. Reteta de rasol de vita reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru rasolul de vita sunt urmatoarele:
- un kilogram de carne de vita;
- un morcov;
- o ceapa;
- o telina;
- o radacina de patrunjel;
- doi cartofi;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de rasol de vita va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Puneti la fiert intr-o cantitate suficienta de supa de legume, carnea si legumele sectionate;
- Condimentati si lasati preparatul sa fiarba pana cand carnea este gata;
- Serviti carnea feliata alaturi de legumele langa care a fiert.
4. Reteta de ciuperci umplute cu carne reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora.
Ingredientele necesare pentru doua portii de ciuperci umplute cu carne sunt urmatoarele:
- patru ciuperci cu palarii mari;
- 150 grame carne de porc tocata;
- o ceapa;
- putin usturoi;
- doua linguri orez fiert;
- bulion;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de ciuperci umplute cu carne va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati carnea. Condimentati cu sare si piper;
- Cand carnea este gata adaugati bulionul si orezul fiert. Amestecati pana la omogenizare;
- Distribuiti compozitia in mod egal in cele patru palarii ale ciupercilor;
- Coaceti preparatul in cuptorul incins timp de jumatate de ora;
- Serviti preparatul cald.
5. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de muschi de vita Wellington. Acesta preparat reprezinta un fel principal recunoscut in intreaga lume pentru savoarea si aspectul sau deosebit. Va recomandam sa il incercati, daca nu ati facut-o inca si va garantam ca veti fi cuceriti de aroma sa inca de la prima degustare.
Timp de preparare: o ora si jumatate.
Ingredientele necesare pentru doua portii de muschi de vita Wellington sunt urmatoarele:
- 400 grame muschi de vita;
- 200 grame aluat de foietaj;
- 50 grame smanatana;
- 50 ml ulei;
- un ou;
- o lingura de pesmet alb;
- 125 grame ciuperci proaspete;
- doua fire de ceapa verde;
- un catel de usturoi;
- 100 grame piept de pui;
- condimente: cimbru, salvie, mac;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de muschi de vita Wellington va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fasonati muschiul de vita pentru a-i indeparta resturile de tendoane si grasimea. Spalati muschiul in jet de apa rece, lasati-l sa se scurga bine, apoi condimentati-l cu sare si piper dupa gust. Pastrati carnea in frigider pana cand o veti folosi in preparat;
- Daca ati achizitionat aluat de foietaj congelat, lasati-l la decongelat inainte de a-l folosi in preparat;
- Spalati oul, lasati-l sa se scurga sau stergeti-l bine cu o hartie absorbanta de bucatarie achizitionata din comert, spargeti oul, bateti-l bine cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, capata o culoare albicioasa si isi mareste volumul;
- Indepartati coditele ciupercilor, spalati-le bine, lasati-le sa se scurga, apoi sectionati-le in cubulete de dimensiuni egale;
- Curatati ceapa, spalati-o, lasati-o sa se scurga, apoi tocati-o marunt pana la partea verde pe care o aruncati sau o folositi in alt preparat;
- Curatati usturoiul, pisati-l bine cu un praf de sare pana cand obtineti o compozitie omogena;
- Daca ati achizitionat piept de pui cu piele si os, va trebui sa ii indepartati pielea si sa il dezosati. Spalati pieptul de pui in jet de apa rece, de suprafata sa pot adera nenumarate bacterii daunatoare tubului digestiv, bacterii ce pot fi indepartate prin simpla spalare, asadar va recomandam sa nu ignorati acest pas. Sectioati puiul in cubulete de dimensiuni egale, condimentati carnea cu sare si piper dupa gust, apoi introduceti-o in frigider si pastrati-o la rece pana cand o veti folosi in preparat;
- Taiati untul in cubulete, apoi puneti-l la topit impreuna cu intreaga cantitate de ulei intr-o tigaie incapatoare, amestecati in continuu atat pentru a evita afumarea untului, cat si pentru a-i grabi topirea. Scoateti muschiul de vita din frigider si adaugati-l in amestecul de ulei si unt. Prajiti carnea pe toate partile pana cand se rumeneste uniform, apoi extrageti-o din tigaie si asezati-o pe o hartie absorbanta de bucatarie achizitionata din comert pentru a indeparta excesul de ulei;
- In aceiasi tigaie in care ati prajit muschiul de vita adaugati ceapa verde tocata marunt anterior, impreuna cu usturoiul pisat cu un praf de sare. Amestecati pana la omogenizare. Caliti legumele la foc potrivit spre mic, amestecand in continuu pentru a evita arderea amestecului, atat ceapa, cat si usturoiul ars strica atat textura, cat si gustul preparatului final, asadar va recomandam sa nu ignorati acest aspect. Daca observati ca legumele au tendinta de a capata o culoare maronie, reduceti focul la minim, amestecati energic si daca este cazul indepartati tigaia de pe foc pentru a-i permite uleiului si untului sa isi reduca temperatura. De indata ce amestecul de legume a capatat o culoare aurie si a devenit sticlos, adaugati ciupercile sectionate in cubulete anterior. Continuati sa caliti legumele la foc potrivit pana cand si ciupercile isi schimba textura si culoarea. Cand intreaga cantitate de apa rezultata prin deshidratarea ciupercilor s-a redus la minim, scoateti carnea de pui sectionata in cubulete anterior din frigider si adaugati-o la calit peste amestecul de legume. Condimentati cu sare, piper, cimbru si salvie dupa gust. Lasati preparatul pe foc pana cand carnea se rumeneste frumos si uniform, adaugati pesmetul si amestecati bine pana la uniformizare, pastrati preparatul pe foc pentru inca zece minute, apoi indepartati tigaia de pe aragaz si lasati amestecul sa se raceasca;
- Intindeti aluatul de foietaj pe masa de lucru, distribuiti pe intreaga sa suprafata (pastrand insa marginile libere) umplutura de ceapa, usturoi, ciuperci si piept de pui pregatita asa cum v-am descris anterior. Nivelati umplutura cu ajutorul unui cutit in asa fel incat sa acopere intr-un strat uniform intreg aluatul, respectand marginile. Adaugati in centrul aluatului, peste umplutura muschiul de vita prajit anterior. Acoperiti muschiul de vita cu aluatul, incercand sa pastrati umplutura cat mai uniform distribuita peste aluat (pe timpul rularii ea poate aluneca). Uniti cele doua margini lasate libere. Introduceti rulada pregatita in frigider si lasati-o sa se odihneasca la rece timp de o ora;
- Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
- Pregatiti o tava cu dimensiunea egala sau un pic mai mare decat cea a ruladei. Ungeti tava cu unt sau ulei de floarea soarelui;
- Cand rulada s-a racit suficient, scoateti-o din frigider si adaugati-o in tava pregatita anterior. Ungeti intreaga rulada cu oul batut cu un praf de sare anterior ajutandu-va de o maturica. Acoperiti rulada in intregime intr-un strat uniform. Presarati pe toata suprafata ruladei macul cat mai uniform;
- Introduceti tava in cuptor de indata ce acesta s-a incins suficient si coaceti preparatul la foc potrivit de circa 180 de grade Celsius timp de trei sferturi de ora. Daca doriti ca friptura sa iasa mai in sange, lasati-o la copt timp de jumatate de ora;
- Cand este gata scoateti rulada din cuptor si sectionati-o cu ajutorul unui cutit ascutit in feliute de grosime medie;
- Serviti preparatul cald, de indata ce este gata, el nemaifiind la fel de gustos rece, alaruri de o garnitura de orez sau cartofi natur.
Muschiul de vita Wellington reprezinta un preparat sofisticat pe care il puteti degusta in marile restaurante, urmand insa pasii de mai sus puteti pregati acest fel principa renumit si in linistea caminului dumneavoastra, fara un efort prea mare. Va recomandam sa il incercati si va garantam ca veti fi cuceriti atat de aspectul, cat si gustul sau. Familia, dar si prietenii pe care doriti sa ii invitati la masa vor fi extrem de incantati de preparatul pe care il prezentati, iar eforturile dumneavoastra vor fi rasplatite pe deplin, urmand ca de fiecare data cand aveti ocazia sa pregatiti acest preparat.
Va dorim: Pofta buna!