Casă și grădinăSfaturi utile pentru curățarea eficientă a pereților din interior

Sfaturi utile pentru curățarea eficientă a pereților din interior

Peretii unei case, atat cei interiori, cat si cei exteriori, pot fi considerati oglinda oricarei locuinte. Desi foarte multe persoane ignora aceste suprafete si le acorda atentie doar in momentul zugravirii, este foarte important ca, periodic, peretii sa fie foarte bine curatati deoarece praful si murdaria pot afecta aceste suprafete delicate. De aceea, in randurile care urmeaza, va vom prezenta cele mai utile sfaturi care sa va fie de folos pentru curatarea peretilor intr-un mod eficient, pentru ca dumneavoastra sa aveti o locuinta curata si sanatoasa.

Inainte de a va prezenta metodele prin care va puteti curata corect peretii locuintei, este important sa stiti ca, desi in cele mai multe dintre cazuri murdaria nu este vizibila, peretii au pori care atrag ca un magnet praful si implicit microbii, lucru care va poate afecta sanatatea. Petele sunt si ele prezente cel mai adesea pe peretii din bucatarie creand un aspect foarte neplacut, sau in alte camere mai ales daca aveti copii mici care vor incerca sa “insufleteasca” prin desenelor lor orice suprafata sau animale de companie care se scutura zdravan dupa o plimbare prin ploaie.

Curatarea eficienta a peretilor din interior

Momentul optim pentru a curata peretii din interior este acela in care incepeti o curatenie generala in locuinta. Asigurati-va ca aveti la indemana tot ce va trebuie pentru a curata cu succes aceste suprafete, carpe curate din bumbac, o perie moale, aspiratorul, o solutie de curatat si o galetusa cu apa calduta. Urmatorul pas consta in pregatirea peretilor si inlaturarea tuturor decoratiunilor de pe acestia, piesele de mobilier urmand sa fie si ele indepartate.

Primul pas in procesul de curatare a peretilor il reprezinta inlaturarea prafului, dar si a panzelor de paianjen. Puteti folosi fie aspiratorul cu perie sau o perie simpla pentru a indeparta corect praful si panzele de paianjen de pe peretii interiori, Insistati in colturile incaperilor. Este important ca acest pas sa fie urmat indiferent de incapere pentru ca, in caz contrar, praful amestecat cu apa si solutia de curatat va forma pete si dungi foarte inestetice.

Vopseaua lavabila are un mare avantaj, dupa cum insusi numele sugereaza: permite spalarea peretilor. Intr-o galetusa cu apa calduta puteti turna fie un detergent universal, fie 100 ml de otet alb si o lingurita de bicarbonat de sodiu. Pentru a nu avea parte de surprize neplacute, puteti testa solutia rezultata pe o parte a peretelui care ulterior va fi acoperita de un obiect de mobilier. Daca totul este in regula, puteti inmuia o carpa din bumbac in solutia rezultata si incepeti sa stergeti usor peretii. Mare atentie la culoarea carpei deoarece este indicat ca aceasta sa aiba o culoare asemanatoare peretilor.

Insistati asupra petelor. Daca petele sunt incapatanate si nu vor sa dispara, mai ales daca este vorba despre un perete alb, acestea pot fi indepartate cu putin inalbitor. Petele de creion sau carioca pot fi sterse cu usurinta cu ajutorul unei gume de sters.

Dupa ce ati sters peretele cu apa si detergent, urmeaza clatirea acestuia cu o carpa inmuiata in apa rece. Dupa acest procedeu, peretele va fi sters cu o carpa uscata pentru a va asigura ca nu s-au format pete. Peretele va fi lasat la uscat.

Atentie la mucegai!

Unul dintre inamicii locuintei este mucegaiul care nu doar ca distruge peretele in sine, ci poate fi daunator pentru sanatatea celor din casa. Metode pentru a evita aparitia mucegaiului in locuinta sunt numeroase, insa daca acesta se poate observa pe suprafata peretilor, este important sa se actioneze rapid. Stergeti peretele cu apa calduta si detergent sau clor, sau achizitionati din comert o solutie destinata indepartarii mucegaiului.

Curatarea peretilor exterior

Peretii exteriori sunt mult mai expusi degradarii decat cei interiori, insa este important ca si acestia sa fie curatati din cand in cand. Praful poate fi indepartat cu ajutorul unei perii de sarma.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.