Casă și grădinăCulori potrivite pentru sezonul rece în designul interior, vezi ce este recomandat...

Culori potrivite pentru sezonul rece în designul interior, vezi ce este recomandat să alegi

Anotimpurile isi pun amprenta nu numai asupra naturii, asupra mediului inconjurator sau asupra activitatilor noastre de zi cu zi, ci si asupra locuintei. Si cum culorile reprezinta un element foarte important al oricarui tip de design interior, in randurile care urmeaza va vom prezenta cateva culori potrivite pentru sezonul rece pe care le puteti aborda pentru locuinta dumneavoastra.

Nu trebuie sa zugraviti neaparat pentru a schimba culoarea peretilor, insa puteti aborda o paleta cromatica potrivita pentru sezonul rece in randul accesoriilor sau decoratiunilor. Culorile au un mare impact asupra starii dumneavoastra, asupra emotiilor si trairilor, si daca in timpul sezonului rece paleta cromatica a naturii este una stearsa si insufla melancolie si o stare de nesiguranta, este important ca in locuinta lucrurile sa fie tocmai invers pentru ca daca atmosfera de afara este una inchisa, in interiorul locuintei aceasta trebuie sa fie calduroasa si foarte primitoare.

Cu siguranta fiecare dintre dumneavoastra isi doreste ca in zilele de toamna tarzie sau in friguroasele zile de iarna sa se intoarca acasa si sa simta caldura casei care le va incalzi trupul si sufletul.

Inainte de a incepe sa redecorati locuinta in ton cu temperaturile scazute, incercati sa realizati un mic plan in functie de preferintele dumneavoastra. Este bine de retinut faptul ca aceste culori pe care le veti utiliza influenteaza nu doar aspectul ci ele va vor ajuta sa percepeti intr-un mod diferit temperatura din interiorul locuintei. De exemplu, daca veti folosi culori aprinse, calde, intreaga atmosfera va fi mult mai primitoare, spre deosebire de cea indusa de culorile iernii. Exista si persoane care iubesc iarna si cu siguranta vor dori ca acest lucru sa se resimta si in interiorul locuintei.

Asadar, dupa cum am mentionat si in randurile de inceput, nu trebuie sa zugraviti pentru a schimba aspectul, insa este important sa tineti cont si de culoarea peretilor si a obiectelor de mobilier atunci ca alegeti culorile potrivite pentru sezonul rece.

Daca doriti ca atmosfera din locuinta dumneavoastra sa fie calda si foarte primitoare va trebui sa abordati culori cat mai calde, de la galben, portocaliu si caramiziu pana la rosu. Incercati sa confectioanti sau sa cumparati huse in aceste nuante pentru canapea, fotolii si scaune sau sa folositi perne decorative. Covorul poate fi si el schimbat cu unul intr-o culoare vie, potrivita sezonului si cu o textura foarte moale.

Pe canapele si fotolii puteti aseza o patura groasa intr-o culoare plina de energie care va va face sa doriti sa va relaxati si sa va odihniti pentru cateva momente.

De asemenea, aceste culori pot fi abordate si pentru draperiile si perdelele care incadreaza intr-un mod deosebit ferestrele. Peretii pot fi si ei decorati cu tablouri cu flori sau peisaje de toamna in culori vii.

Mai mult decat atat, puteti folosi decoratiuni in aceste culori, cum ar fi lumanarile decorative sau parfumate, seturile de aromoterapie, lampadare si veioze. Decoratiunile vintage sunt si ele potrivite deoarece imprima locuintei acel aer cald si atmosfera “de acasa”; acelasi lucru este valabil si in cadrul decoratiunilor din rachita sau bambus care sunt ideale pentru toamna. Nu ezitati sa profitati de natura si sa realizati decoratiuni unice din frunze uscate in culori calde. De asemenea puteti opta pentru decoratiuni realizate din crengute si conuri de brad, nuci, castane, petale si crengute uscate care vor reprezenta un adevarat cocktail al culorilor.

Culorile toamnei se reflecta si in frumoasele flori ale acestui sezon, flori care pot fi transformate in aranjamente inedite care cu siguranta vor insufleti orice incapere a locuintei dumneavoastra.

Pentru un efect vibrant, puteti folosi intr-un mod creativ combinatia alb-portocaliu/caramiziu.

Pe de alta parte, daca iubiti iarna si doriti ca atmosfera sa rece sa fie resimtita si in locuinta dumneavoastra, puteti opta pentru culori precum alb, albastru si verde. Totusi, pentru a crea o atmosfera primitoare care sa nu va infrigureze imediat ce ati pasit in locuinta, puteti imbina culorile mentionate anterior cu altele mai calde, sau neutre cum ar fi maronul ciocolatiu, iar efectul va fi unul foarte interesant.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.