Casă și grădinăCum puteți avea plante tropicale în grădină și cum trebuie să le...

Cum puteți avea plante tropicale în grădină și cum trebuie să le îngrijiți?

Oricine dintre dumneavoastra isi doreste sa aiba o gradina de flori unica si foarte interesanta din punct de vedere estetic. De aceea, foarte multe persoane aleg sa isi planteze frumoase plante tropicale in gradina personala deoarece acestea ofera un aspect deosebit unei gradini in care se regasesc doar plante obisnuite. Cu toate acestea, plantele tropicale au nevoie de o ingrijire mai atenta.

Plantele exotice sunt foarte atragatoare datorita aspectului lor. Au frunzele mari, bogate, flori in culori vibrante si atragatoare, o textura interesanta si cu siguranta pot transforma orice gradina intr-un adevarat paradis verde si intr-un peisaj elegant care va starni admiratia tuturor. Chiar daca cele mai multe dintre plantele tropicale au nevoie de ingrijiri speciale, dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, exista si plante care nu sunt chiar atat de pretentioase si se pot adapta climatului nostru temperat cu o mai mare usurinta.

Inainte de toate, pentru ca plantele exotice pe care le doriti in gradina dumneavoastra sa se dezvolte armonios, trebuie sa cunoasteti caracteristicile mediului lor natural. Mai mult decat atat, ca in cazul oricarei alte plante, cei trei factori, lumina, temperatura si umiditatea sunt esentiali. Avand in vedere ca plantele exotice se dezvolta in zonele cu climat tropical, iar Romania este o tara cu climat temperat, in anotimpurile reci pot exista anumite probleme.

Rezistenta la temperaturi mici este una dintre problemele majore pe care le confrunta cei care doresc sa isi infrumuseteze gradina cu astfel de plante. Anumite plante exotice rezista cu succes la temperaturi scazute, chiar si mai mici de -15 ºC. Insa exista si plante care nu rezista nici macar la temperaturi mai mici de 5 º C, una dintre acestea fiind Aphelandra squarrosa sau “planta zebra”. In acest caz, plantele tropicale sensibile la temperaturi scazute vor trebui protejate de astfel de conditii de mediu care le pot pune in pericol.

Este de preferat ca, in cazul in care doriti sa aveti astfel de plante in gradina personala, acestea sa fie tinute in ghivece pentru ca pe timp de iarna acestea sa fie introduse in locuinta. Aceasta este solutia cea mai potrivita pentru protejarea plantelor tropicale pentru ca, pana la urma, acestea iubesc caldura.

plante tropicale

In ceea ce priveste solul potrivit pentru plantele tropicale, acesta difera de la o specie la alta; in timp ce unele plante prefera solul nisipos, altele prefera un sol acid. Inca o data ramane in grija gradinarului sa se documenteze cu privire la acest aspect in functie de plantele exotice pe care doreste sa le aiba in propria gradina.

Care sunt cele mai interesante plante tropicale pe care le puteti avea chiar si dumneavoastra in propria gradina veti afla din randurile urmatoare.

Una dintre cele mai frumoase si in acelasi timp populare plante tropicale care pot fi crescute in gradina este Hibiscusul Hawaian. Aceasta planta nu este deloc una pretentioasa si se adapteaza rapid tuturor conditiilor de mediu. Are un aspect deosebit, florile sale fiind cu adevarat superbe. Aceasta floare va inveseli cu siguranta orice gradina.

O alta planta tropicala potrivita pentru gradina este Aeonium Rosette. Nici aceasta nu este pretentioasa, rezista foarte bine la temperaturi crescute si la lipsa umiditatii. Are un aspect foarte interesant si seamana mai mult cu un cactus.

Asa-numitul stuf chinezesc este considerat o planta tropicala deosebita. Este foarte usor de intretinut si se dezvolta rapid. Se integreaza fara probleme in gradina datorita aspectului sau interesant.

Muscata pestrita este o alta planta tropicala destul de frecvent intalnita, fiind foarte apreciata datorita frumusetii fermecatoare a florilor sale.

Acestea sunt doar cateva dintre plantele tropicale de a caror frumusete va puteti bucura si dumneavoastra daca alegeti sa le amplsati in gradina personala. Indiferent de plantele alese, este foarte important sa va documentati temeinic cu privire la necesitatile acestora.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.