Sarcină & BebeCe trebuie să știți despre bebeluși și călătoria cu mașina? Ce presupune...

Ce trebuie să știți despre bebeluși și călătoria cu mașina? Ce presupune siguranța lui?

Ce trebuie sa stiti despre bebelusi si calatoria cu masina? Atunci cand vorbim despre o calatorie ceva mai lunga, de cateva ore, este necesar sa va pregatiti minutios. Nu renuntati la placutele vacante daca aveti un bebelus – cu cateva idei puteti face chiar o calatorie mai lunga cu bebe fara a intampina probleme!

Cand vorbim despre bebelusi si calatoria cu masina, cuvantul-cheie este pregatire! Nu va pacaliti gandind ca bebe va dormi tot drumul – in special cand este prima sa calatorie mai lunga cu masina, asteptati-va sa fie destul de agitat si chiar iritat. Luati in considerare si cat de obisnuit este sa mearga cu masina – cu cata experienta are, chiar daca e vorba doar de drumuri scurte, de rutina, cu atat va va fi mai usor!

Pauzele

Nu va ganditi la un drum rapid, fara pauze, pentru a ajunge la destinatie – asa ceva va este imposibil, caci bebe va fi iritat si va irita la randul sau pe toti cei din masina! Planuiti cu grija drumul si notati unde veti face cate o oprire macar de un sfert de ora. Bebe va avea nevoie sa fie schimbat, hranit, scos la aer.

In functie de lungimea drumului, planificati durata adaugand la fiecare o ora – doua cate o oprire. Iar daca vorbim de un drum lung, de peste 8 -10 ore cu masina, o idee buna ar fi sa planificati o oprire peste noapte intr-o localitate, altfel bebe va obosi, se va plictisi, va sta incomod si deci va va obosi si pe voi!

Oricum, chiar daca planificati cu atentie anumite pauze, asteptati-va sa fie nevoie sa opriti chiar mai des, daca este nevoie de schimbarea scutecului sau daca bebe plange prea nervos… Oricat vreti sa urmati planul, opriti imediat ce va simtiti obositi sau iritati de plansul lui bebe – o mica pauza il va calma si pe micut, dar si pe dumneavoastra! Nu lasati niciodata bebelusul singur in masina – o regula esentiala!

Programul lui bebe

Cand planificati calatoria cu masina, luati in considerare programul lui bebe. Daca acesta poate dormi in masina, incepeti drumul chiar cand bebe are ore de somn, daca insa bebe nu poate dormi in masina, asigurati-va ca se odihneste inaine de drum, pentru a nu fi irascibil. Luati in considerare si orele de hranire ale lui bebe pentru a face pauze la timp.

Daca bebelusul a inceput deja sa manance mancaruri solide, faceti provizii cu gustari, insa niciodata nu ii oferiti in masina, in timpul mersului, gustari! La fel, niciodata nu alaptati in masina!

Siguranta

Nu mai este nevoie de spus ca trebuie sa verificati cu atentie scaunelul de masina al lui bebe si cum il asezati! Puneti cu grija centurile de siguranta la scaun si asigurati-va ca bebe este cat se poate de comod. Daca este frig, mai bine incalziti masina, insa imbracati-l pe micut in haine largi si cat mai comode, nu il infofoliti gros sau strans! Atentie si la condus – chiar daca mergeti pe sosele bune, nu conduceti prea rapid si aveti grija cum luati curbele – doar nu doriti sa i se faca rau…

Cine sta cu bebe in spate?

Ideal ar fi, daca vorbim despre bebelusi si calatoriile cu masina, sa fie macar doi adulti sau un copil mai mare, care sa stea in spate cu bebe! Caci daca micutul va sta singurel in spate, mai mult ca sigur se va plictisi, se va enerva, chiar se va speria si se va simti singurel. Cand un adult sau un copil marisor sta langa el, este mai simplu, il poate tine ocupat. Daca este nevoie sa mergeti doar dumneavoastra cu bebelusul, achizitionati o oglinda mare in care il puteti urmari mereu pe micut.

Amuzament

Aici este aici: pregatiti un intreg arsenal pentru a va asigura ca bebe este ocupat si distrat. Nu uitati de: CD-uri cu muzica pentru bebelusi, CD-uri cu povesti pentru bebelusi (pentru a mai varia), dar si un CD cu muzica relaxanta pentru cand micutul adoarme. Jucarii din plin – eventual luati cateva jucarii noi care sa il distreze. Daca bebe este micut si nu poate sa se joace singur cu jucariile si daca nu sta nimeni in spate cu el, atarnati in asa fel jucariile incat sa fie aproape de el.

Le legati cumva sus, asa incat sa fie deasupra capusorului sau pentru a-l amuza. Puteti pune parasolare protectoare pe geamurile din spate cu desene, care opresc si soarele sa intre si puteti lipi pe scaunul din fata lui bebe hartii cu desene. Insa, dupa cum s-a spus, ideal ar fi ca cineva sa stea in spate cu bebelusul, pentru a se juca cu el si a-l face sa se simta in siguranta. Din cand in cand, opriti CD-urile, care va pot obosi si pur si simplu vorbiti cu micutul sau cantati-i ceva.

Despre bebelusi si calatoria cu masina – ce sa nu uitati:

  • geanta pentru schimbat scutece – scutece, servetele, lotiune, saci de plastic pentru gunoi;
  • prosopele cu care il vei curata la nevoie;
  • un set de hainute de schimb la indemana in caz de accidente cum ar fi vomat;
  • paturica lui bebe, cu care il inveliti cand adoarme;
  • parasolare pentru geamurile din spate;
  • gustari si provizia de biberoane (recipiente care pastreaza laptele cald);
  • jucarii, CD-uri;
  • gustari pentru voi;
  • trusa de prim ajutor;
  • harta cu drumul si opririle si/sau GPS.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.