Sarcină & BebeLucrurile care ne sunt necesare înainte de naștere

Lucrurile care ne sunt necesare înainte de naștere

Ceea ce cumparam inainte de nastere trebuie sa ne preocupe in mod deosebit, pentru ca dupa venirea pe lume a celui mic nu vom mai avea timp. Desi exista anumite idei preconcepute conform carora este de rau augur sa facem cumparaturi pentru copil inainte de venirea acestuia pe lume este bine sa ne stabilim lista cu ceea ce cumparam inainte de nastere tocmai in ideea ca dupa nasterea celui mic vom fi mult prea preocupati cu diferitele probleme ce se ivesc.

Primele pe lista trebuie sa fie hainutele. Va recomandam sa cumparati hainute pentru bebelusi de trei luni chiar daca ii vor fi mai largute. Cei mici cresc foarte mult in primele luni si veti observa ca intr-un timp foarte scurt hainutele pe care le-ati cumparat ii raman mici, mai ales daca ati achizitionat hainute pentru un copil nou – nascut. Ceea ce cumparam inainte de nastere in materie de hainute trebuie sa fie de o calitate superioara. Nu va lasati pacaliti de hainutele colorate si cu imprimeuri dragalase. Important este ca hainutele ce le veti achizitiona sa fie din bumbac organic, eventual bambus.

Bambusul este un material nou descoperit ce indeplineste cu brio toate cerintele unei hainute pentru copii. Copiii au pielea extrem de sensibila tocmai de aceea ceea ce cumparam inainte de nastere trebuie sa fie atent selectionat. Nu achizitionati hainute puternic colorate, pentru ca nu intotdeauna colorantii folositi pentru acestea sunt cei potriviti pentru pielea bebelusului. Ca si obiecte de imbracaminte va recomandam sa cumparati body-uri cel mai bine cu capse, pentru a evita tendinta de a se largi, pantalonasi cu botosei pentru ca cei mici au tendinta de a-si freca piciorusele si ciorapeii nu vor sta niciodata la locul lor, salopete de noapte cu botoseii atasati, caciulite, eventual o gecuta si pantalonasi mai grosuti, daca cel mic se naste pe timpul iernii.

Dupa achizitionarea hainutelor ele trebuie spalate, nu il imbracati pe cel mic cu hainutele achizitionate fara a le spala in prealabil. Spalati hainutele cu detergent special pentru copii, fara a adauga balsam si nu le spalati impreuna cu hainele dumneavoastra. Dupa ce ati spalat hainutele, uscati-le intr-o incapere aerisita sau daca este posibil in aer liber. Deasemenea dupa spalare hainutele trebuie calcate pentru a evita patrunderea diverselor bacterii ce le pot ataca pielea celor mici. Va recomandam sa faceti toate aceste lucruri inainte de venirea celui mic acasa si sa le depozitati intr-un dulapior pana la nasterea celui mic.

Printre ceea ce cumparam inainte de nastere sunt si accesorile de care are nevoie cel mic. Va oferim mai jos o lista detaliata cu ceea ce cumparam inainte de nastere in materie de accesorii:

– patutul celui mic. Acesta trebuie sa fie unul conceput special, cu marginile mai inalte decat salteaua pentru a evita caderea copilasului. Exista in comert patuturi de lemn care sunt in acelasi timp si leagane si care va ajuta in mod deosebit atunci cand vreti sa invatati copilasul sa adoarma singur.

Prin simpla impingere acestea se balanseaza leganandu-l pe cel mic. Deasemenea exista paturi pliabile care au tripla functionalitate: pot fi folosite ca pat, ca tarc si au in dotare si o masuta de infasat. Desemenea puteti achizitiona patuturi care au un sistem de acoperire ce il fereste pe cel mic atat de insecte, cat si de lumina (in primele luni de viata cei mici nu sunt obisnuiti cu lumina naturala si pana se vor adapta este bine sa le respectati dorinta);

– cadita de baie. Baita este extrem de importanta si ea trebuie neaparat inclusa in lista cu ceea ce cumparam inainte de nastere. Si in acest caz exista nenumarate variante pe piata. Exista cadite ce au o forma anatomica si un suport ce va permite plasarea copilului cu usurinta intr-o pozitie oblica. Exista cadite care au termometru de baie inclus, apa din baia copilului nu trebuie sa depaseasca 37 de grade Celsius si nu trebuie sa fie mai mica de 35 de grade Celsius.

Deasemenea exista cadite ce se pot monta pe un suport metalic sau care sunt incorporate in dulapioarele de haine care sunt deosebit de eficiente avand in vedere ca pentru primele luni este recomandat ca baia sa se faca in aceiasi camera in care isi petrece cel mic marea majoritate a timpului. Pentru joaca celui mic puteti gasi in comert cadite care au incluse diferite suporturi cu jucarii;

sterilizator pentru biberoane. Pentru ca cei mici folosesc biberoanele fie pentru a bea apa, fie pentru a bea lapte, fie pentru a bea ceai lista cu ceea ce cumparam inainte de nastere trebuie sa includa si un sterilizator pentru biberoane. Exista pe piata atat sterilizatoare la cald cu abur, cat si sterilizatoare la rece ce folosesc substante sterilizatoare;

biberoane. Acestea trebuie si ele incluse in lista cu ceea ce cumparam inainte de nastere, pentru ca cei mici au nevoie de biberoane chiar daca vor fi alimentati numai la san. Exista pe piata biberoane anticolici si de diferite forme si dimensiuni. Pentru o intrebuintare pe termen mai lung, chiar daca pretul este mai piperat va recomandam biberoanele de sticla, cele de plastic trebuind sa fie schimbate cu regularitate;

scutece.

Cele mentionate mai sus reprezinta in linii mari ceea ce cumparam inainte de nastere. Inca o data va recomandam sa faceti aceste achizitii inainte de venirea pe lume a celui mic pentru a va usura indatoririle ce le veti avea dupa nasterea bebelusului.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.