5 rețete delicioase care merită încercate – Gătește ceva bun, ușor și rapid!

0
429

Chiar dacă nu ești expert în bucătărie, cu aceste rețete vei impresiona pe oricine. Gătește preparate simple și delicioase acasă!

1.Cipsuri de mere cu scorțișoară

Această rețetă este foarte ușor de realizat acasă, la final vei obține o porție de cipsuri delicioase care sunt aromate, crocante și sănătoase.

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • 3-4 mere
  • jumătate de linguriță de scorțișoară
  • 2 linguri de zahăr
  • un pahar mic de sirop de arțar.

Mod de realizare: Merele se spală cu apă, se curăță de coajă și se taie felii (vezi foto). Într-un bol se amestecă praful de scorțișoară cu zahărul care se va presăra peste mere. Pe tava de copt se pune o hârtie de pergament și apoi se așează feliile de mere care au fost presărate deja cu praful de zahăr și scorțișoară. Pentru un gust și mai aromat se stropesc merele și cu puțin sirop de arțar. Se pun la copt timp de o oră și jumătate, la temperatura de 200 grade Celsius. Merele trebuie rumenite pe ambele părți, de aceea după o oră ele se întorc pe partea cealaltă. Dacă este necesar se mai țin în plus 30 de minute pentu a fi suficient de crocante. Poftă bună!

  1. Tortilla cu ceapă, ouă și cartofi

Această rețetă este gustoasă, se servește întotdeauna caldă.

Iată care sunt ingredientele:

  • 5-6 cartofi potriviți ca mărime
  • 5 ouă
  • o ceapă mare sau 2 cepe mici
  • o legătură de pătrunjel proaspăt
  • puțin ulei
  • sare și piper după gust.

Mod de realizare: Se spală cartofii cu apă și se curăță de coajă, apoi se taie în felii subțiri și se mai țin puțin în apă. Ceapa se curăță de coajă și se spală cu apă, apoi se taie cât mai mărunt. Într-o tigaie întinsă se pune uleiul la încins și se prăjesc cartofii și ceapa, amestecând ușor cu o lingură de lemn. Nu se lasă foarte mult la prăjit, doar atât cât să se înmoaie și să-și schimbe culoarea în galben-auriu. Într-un bol se pune albușul și galbenușurile și se bat cu telul, apoi se presară pătrunjelul tăiat mărunt, puțină sare și piper și se amestecă bine toată compoziția. Peste aceasta se pun cartofii și ceapa din tigaie și se amestecă iar în bol. Se pregătește tigaia să aibă puțin ulei apoi se pune la prăjit compoziția realizată, se întinde ușor cu o lingură de lemn astfel încât să se obțină un strat cât mai uniform, ca o clătită. Preparatul trebuie copt și pe o parte și pe cealaltă, iar la final se scoate pe o farfurie întinsă sau pe un platou. Poftă bună!

  1. Bruschete cu busuioc, usturoi și roșii

Aceasta este o rețetă care se prepară frecvent în Italia. Este foarte delicioasă.

Ingredientele sunt următoarele:

  • 6-8 felii de pâine
  • 80 ml ulei de măsline
  • o legătură de busuioc proaspăt
  • o căpățână de usturoi
  • 10 roșii cherry
  • puțină sare și piper după gust.

Mod de realizare: Se spală roșiile cu apă, se taie mărunt și se pun într-un bol. Se presară sare și piper după gust. Se pregătește usturoiul, se curăță câțiva căței, se spală, se taie mărunt și se amestecă cu roșiile din bol. La final se adaugă uleiul de măsline și se lasă puțin să stea deoparte câteva minute. Se pregătesc feliile de pâine, se ung cu amestecul cu roșii și usturoi, apoi se pun pe o tavă la copt în cuptor, timp de 10 minute, la temperatura de 180 grade Celsius. După ce s-au copt se ornează cu frunze de busuioc.

Există și un alt mod de preparare mai simplu, la care nu se folosește cuptorul. Feliile de pâine trebuie să fie prăjite în prealabil, apoi se ung cu usturoi (prin frecarea cățeilor de usturoi de suprafața aspră a fiecărei felii de pâine). Apoi se adaugă sosul de roșii pregătit cum spuneam mai sus și se ornează cu busuioc. Se servește rece. Poftă bună!

  1. Vinete bulgărești cu roșii, ardei grași și usturoi

Acest prepart este delicios și se poate servi cald dar și rece.

Sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 2 vinete
  • 10-12 ardei grași mai groși pentru că trebuie copți
  • 4 roșii mari sau 6-7 roșii mai mici
  • 2 cepe potrivite ca mărime
  • 2-3 căței de usturoi
  • puțin ulei, aproximativ o jumătate de ceașcă mică
  • sare și piper după gust.

Mod de realizare a preparatului: Se spală vinetele și ardeii, apoi se pun la copt. După ce s-au copt suficient de bine, se curăță de coajă și se pun fâșii să se scurgă. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se pune la undit în puțin ulei. Se pregătește usturoiul, se curăță, se spală și se taie mărunt. Se spală roșiile și se taie în felii subțiri. Într-o tavă de copt se pun ingredientele pe rând. Cel dintâi se pune ceapa undită, apoi se pune un strat de vinete, un strat de ardei, un strat de roșii și usturoiul, sarea și piperul. La final se adaugă restul de ulei din tigaia în care s-a undit ceapa. Se pune la copt în cuptor la 180 grade Celsius, timp de 10 minute. Preparatul se servește cald, sau după ce s-a răcit. Poftă bună!

  1. Cafea irlandeză cu frișcă și whisky

Această cafea are un gust deosebit și o aromă plăcută de whisky, se servește caldă.

Ingredientele sunt următoarele:

  • 150 ml cafea de bună calitate
  • puțin whisky
  • 4 lingurițe de frișcă proaspătă
  • un cub de zahăr brun.

Mod de realizare a cafelei irlandeze: Se prepară cafeaua și se toarnă într-o cană potrivită pentru întregul preparat. Cana din sticlă este potrivită pentru a se vedea straturile de ingrediente. Cafeaua trebuie să ocupe cam trei sferturi din cană. În cafea se adaugă zahărul brun și puțin whisky, apoi se amestecă ușor cu o linguriță pentru a se topi tot zahărul. La final se pune frișca dar foarte încet pentru ca aceasta să rămână deasupra cafelei, până la marginea cănii. Pentru un aspect și mai frumos se poate presăra deasupra puțină cafea măcinată.

loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ