Diverse5 idei de venit pasiv – Modalități reale de a face bani

5 idei de venit pasiv – Modalități reale de a face bani

Obținerea unui venit pasiv nu este o modalitate rapidă de îmbogățire, ci o strategie prin care poți obține bani suplimentari. Pentru a începe fluxul de venit pasiv ai nevoie de ambiție, curaj, anumite abilități și efort. Află în acest articol care sunt cele mai bune idei de venit pasiv și care sunt aspectele pozitive ale obținerii lui.

Navigare rapidă în articol:

 1. Ce este venitul pasiv
 2. Principalele 5 idei de venit pasiv

1. Ce este venitul pasiv

Venitul pasiv poate fi obținut dintr-o investiție financiară avantajoasă, din închirierea unui apartament, diverse activități extracurriculare, vânzarea de cărți audio sau de cărți electronice (dacă ai cunoștințe, mai multă experiență și anumite abilități), comerț cu aur, rularea unui canal pe YouTube, marketing MLM pe mai multe niveluri, câștigarea banilor din reclame și altele. Există și idei mai riscante, care nu sunt indicate: fonduri de investiții sau joc la bursă.

Unii oameni reușesc să câștige bani suplimentari și chiar se pensionează mai devreme.

Oamenii de rând se descurcă mai greu în ziua de azi, mai ales din cauza scumpirilor mari, a creșterii în mod constant a nivelului de bani cheltuiți. Prin urmare ei ar trebui să câștige mai mult, pentru a-și acoperi cheltuielile sau datoriile.

În ziua de azi, dacă îți cumperi un apartament sau o mașină mai bună, nouă, ajungi să-ți cheltui toate economiile, sau chiar să faci împrumuturi și să ai datorii.

Oamenii își doresc tot mai mult să-și crească veniturile și să facă economie la bani.

Aspecte pozitive ale venitului pasiv

Pentru a obține un venit pasiv nu trebuie să muncești excesiv zi de zi. Avantajele sale sunt destul de mari și includ:

 • Scapi de stres, ai mai mult timp liber
 • Câștigi bani mai mulți, fără a munci prea mult
 • Îți poți acoperi cheltuielile pentru facturi și alte probleme de familie
 • Vei câșiga bani fără a pierde mai mult timp pentru asta
 • Îți poți crește și diversifica veniturile, astfel vei avea mai mulți bani și chiar te poți pensiona mai devreme
 • Nu mai ești dependent de o singură sursă de venit
 • Dacă îți vei pierde locul de muncă, mai ai și altă sursă de venit
 • Te simți mai bine, mai în siguranță, știind că ai bani în plus pentru cheltuielile lunare
 • Poți economisi bani pentru necesități neprevăzute, sau pentru călătorii.

2. Principalele 5 idei de venit pasiv

Închiriază un apartament!

Dacă deții un apartament, îl poți închiria și astfel poți câștiga venituri din chirie în fiecare lună. Asta îți poate crește fluxul de numerar și îți oferă posibilitatea de a strânge bani în mod constant.

Pentru a-l închiria apartamentul trebuie să fie în stare adecvată, iar în plus trebuie să ai chiriași buni, care să plătească la timp suma de bani pentru chirie.

Apartamentul închiriat este o sursă bună de venit pasiv în ziua de azi.

Închiriază o cameră din casa ta!

Această modalitate poate aduce bani mai puțini și este oarecum similară cu închirierea unui apartament. În acest caz vei închiria doar o cameră liberă din locuință și poți câștiga o sumă de bani în plus. Poți închiria camera unui prieten sau unui coleg, în general unui om de încredere.

Citește și:  Relația gadget-copil – bună pentru cei mici?

Desigur în orașul în care locuiești există anumite reglementări care trebuie respectate. Pentru a închiria este indicat să verifici asta întâi, prin aflarea legilor pentru proprietari și chiriași.

Dacă ai o cameră cu baie privată, atunci poți câștiga mai mulți bani. Trebuie să iei în considerare și accesul la ușa exterioră, cheltuielile locatarului, costul chiriei, facilitățile din locuință (de bucătărie, uscător), aproprierea locuinței de zona centrală a orașului (de universitate, centre comerciale, atracții locale), etc.

Închiriază garajul!

Dacă ai un garaj gol, pe care nu-l utlizezi deloc, atunci l-ai putea folosi în scopul de a obține o sumă de bani. Îl poți închiria unei persoane (care nu are unde parca și vrea să-și țină mașina într-un garaj pentru o anumită perioadă de timp), sau ca spațiu de stocare pentru diverse lucruri (ex. articole de mobilier) contra unei sume de bani. Poți face asta și cu spațiul liber de la subsol, dacă dispui de un astfel de spațiu în locuința personală.

Există oameni care au mai multe mașini și care întreabă dacă există posibilitatea de a închiria un garaj în zona lor. Mulți proprietari de mașini se plâng de lipsa locului de parcare din apropieea locului de reședință. Prin urmare, închirierea unui garaj ar putea fi o idee bună mai ales că el poate adăposti mașina de condiții meteorologice nefavorabile, de daune, deszăpezire.

Crează un curs online!

Aceasta poate fi o modalitate bună de a obține un venit pasiv. Poți crea materiale educaționale (ca soluție de învățare ieftină) și apoi le poți partaja pe o platformă, într-un mod organizat. Astfel ele ar putea să ajungă la un grup mare de persoane și să fie apreciate. Un curs online ar putea include fotografii, videoclipuri, text, diagrame, pictograme, animații și hyperlink-uri.

Pentru a avea succes și a câștiga bani ține cont de următoarele sfaturi:

 • Fă o bună planificare în prealabil, adună toate informațiile necesare pentru cursul respectiv, împarte informațiile în module scurte (pentru a nu plictisi utilizatorii)
 • Ar fi bine să verifici și concurența în domeniul respectiv, pentru a putea deveni inovator și a ieși în evidență față de ea
 • Încearcă să creezi un material valoros care să atragă cât mai mulți clienți
 • Testează întâi terenul, participând la un astfel de curs
 • Îmbunătățește mereu cursul, menține-l actualizat.

Deschide un magazin online!

Pe Internet poți vinde diverse lucruri (ex. bunuri cumpărate de la angrosiști, produse handmade și altele), posibilitățile sunt nelimitate. Pentru a deschide un magazin online ai nevoie de o platformă de comerț electronic, de un constructor de site-uri web. O astfel de patformă îți oferă instrumentele de care ai nevoie pentru a vinde, a îndeplini comenzile, a oferi asistență clienților.

Investiția într-un magazin online, merită, ea este făcută de mulți antreprenori în ziua de azi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.