Relații de familie15 minciuni amuzante şi ciudate pe care părinţii le spun copiilor

15 minciuni amuzante şi ciudate pe care părinţii le spun copiilor

Una dintre primele lecţii pe care încercăm să le transmitem copiilor este cea că minciuna e rea. Însă… dacă ar fi să ne amintim câte minciuni am spus noi înşine copiilor, ar ieşi o listă impresionantă! Uneori pur şi simplu nu găsim altă cale, alteori ni se pare mai simplu (sau amuzant) să minţim pentru a-i face să asculte. Scuza – e pentru binele lor… (deşi unele sunt de-a dreptul terifiante!).

15 minciuni amuzante şi ciudate pe care părinţii le spun copiilor:

 • „M-am inspirat dintr-un serial, nu mai ştiu acum cum se numea, dar am spus fiului meu de 4 ani că magazinele cu jucării erau de fapt muzee, ca altele, unde doar intri şi te uiţi; s-a prins rapid, dar am scăpat o vreme cu asta…”
 • „I-am zis fiicei mele, pe care am prins-o de câteva ori umblând prin bucătărie după ceva dulce după ce ea cică dormea, că oamenii care mănâncă dulce după ora 21.00 se transformă în monştri! (filmul Gremlins m-a ajutat).”
 • „Acum regret că nu am găsit o cale mai bună, dar mă exaspera faptul că băieţelul meu nu avea nici o grijă şi se îndepărta de bloc (unde se juca cu prietenii şi îl puteam vedea), aşa că i-am zis că orice copil care s-a îndepărtat de casă e luat de o poliţie specială şi dus departe într-o casă cu alţi copii „dispăruţi”.”
 • „Mă exaspera moda nou apărută de a merge weekend de weekend cu copiii la McDonalds. În afară de mâncarea nesănătoasă, nu eram deloc încântată să stau acolo, în loc să ne relaxăm cu toţii acasă, aşa că am spus că e legal doar o dată pe lună să mergi acolo, că te verifică şi dacă văd că ai încălcat de 2 ori legea, îţi iau copiii…”
 • „A fost o perioadă în care fiica mea refuza să mănănce cam orice, în afară de cartofi prăjiţi şi dulciuri. Aşa că am apelat la „înţelepciune”: i-am spus că dacă un copil mănâncă multe multe fructe, legume şi cărniţă până la 16 ani, apoi poate să mănânce toată viaţa numai dulce şi cartofi!”
 • „E mai degrabă trist – căţelul fiicei mele a fost călcat de maşină cât ea era la bunici; nu aveam inima să îi spunem, aş că am luat un altul la fel, doar că avea mai multe pete negre pe blană! Nu a fost deloc greu să o conving că noul şampon a dus la apariţia noilor pete şi că nu o recunoştea bine pentru că a fost plecată mai mult de acasă!”
 • „Fiul meu avea mereu obiceiul să mă cheme noaptea în cameră la el, să stau acolo, chiar la şase ani, se temea de monştri şi alte creaturi; nu am reuşit să îl conving că nu există, că tot se uita la prostii cu vampiri; aşa că mi-a venit o idee bună: i-am zis că orice monstru vine doar şi doar dacă aude voci sau mişcări noaptea, altfel, dacă dormi, nu e interesat. Incredibil, a mers (sper să nu îl fi traumatizat).”
 • „Nimic original aici, de fapt am auzit-o de la alţi părinţi, dar a mers o perioadă: le-am spus copiilor că după ora 16.00 nu mai există Internet, se opreşte până a doua zi.”
 • „Un sfat: dacă nu sunteţi părinţi, nu luaţi după inspiraţie jucării prietenilor care au copii! Un amic, pe care încă îl urăsc, a cumpărat un soi de pian plus tobe pentru fiica mea de 5 ani. Drăguţ. Dar nu prea. Ca să scap de coşmar, singura variantă a fost să o stric, să îi arăt că nu mai merge şi să îi zic că va dura cam un an la reparaţii…”
 • „Avem o pădurice lângă oraş, nu e neapărat periculos, dar de când am avut un copil, mă temeam să nu se plimbe singur pe acolo; aşa că am spus că în pădure trăiesc nişte creaturi cărora le place să îi facă pe copii sclavii lor… Nu cea mai bună metodă, dar măcar nu a intrat în pădure multă vreme.”
 • „Îngheţată, îngheţată…mereu dorea îngheţată şi mi-a venit o idee genială: i-am zis că pe timpul toamnei şi iernei îngheţata e făcută cu urzici, spanac sau sfeclă. Mi-a mers doar două luni…”
 • „Cam pe când avea 4 ani, fiica mea a devenit extrem de atrasă de spuma de la berea mea, i se părea că arată ca frişca şi tot voia să guste; i-am spus cea mai misogină minciună: că această băutură e doar pentru băieţi, că dacă ea se atinge de ea, nu va mai creşte femeie, ci va deveni şi fată şi băiat; am cam speriat-o…”
 • „Oricând mergeam la cumpărături, fiul meu începea să ţopăie fericit printre rafturi şi trebuia să fug după el; aşa că i-am zis într-o zi să aibă grijă, că are deja 5 ani şi fix la vârsta asta eu m-am pierdut într-un magazin şi m-au luat nişte oameni care m-au ţinut 2 luni în camera din spate ca pedeapsă.”
 • „După ce am avut primul copil, eu şi soţia nu ne-am mai bucurat mult timp de intimitate; dar după vreo 3 ani, deşi mai aveam pauze când stătea la bunici, am făcut un plan: am spus că în fiecare duminică dimineaţă, mami şi tati trebuie să stea singuri în cameră până la 11.00, ca să vorbească cu monştrii şi să îi convingă să nu vină la ei acasă noaptea!”
 • „Când l-am prins că se furişa după ce noi ne culcam şi deschidea televizorul, deşi nici măcar nu ştia să găsească posturile cu desene, i-am spus chipurile îngrijorat că aparatul nu trebuie niciodată deschis noaptea, că oamenii sau orice altceva de acolo ies din ecran în casă!”.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.