Animale de companie10 semne prin care câinele îți arată că te iubește

10 semne prin care câinele îți arată că te iubește

Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului, de aceea este considerat un membru al familiei. Acest animal este incredibil de iubitor, loial și prietenos. Cum își manifestă câinele iubirea sau afecțiunea față de om?

Navigare rapidă în articol:

  1. Cum își manifestă câinele iubirea
  2. Alte gesturi prin care comunică un câine

1. Cum își manifestă câinele iubirea

Dă din coadă

Deja se știe că orice câine, care își vede stăpânul că se apropie de casă, latră de bucurie și dă din coadă; el își exprimă astfel bucuria și sentimentele pozitive. Câinele devine dintr-o dată foarte activ, sare, aleargă și mătură aproape tot din cale, pentru că acesta este modul său de a-și arăta emoțiile și iubirea. Acest gest de a da din coadă este un instrument de comunicare atât de complex precum limbajul.

Câinele dă din coadă pentru că este sociabil și vrea să primească atenție.

Privește în ochii stăpânului și menține contactul vizual

Spre deosebire de pisici, câinii sunt deschiși când vine vorba despre exprimarea emoțiilor. Câinele își manifestă dragostea și atunci când își privește stăpânul direct în ochi. Acest gest este un mod de comunicare, el pur și simplu își îmbrățișează stăpânul doar menținând contactul vizual cu el. Stăpânul ar trebui să stea la nivelul lui, pentru că dacă stă în picioare îi va transmite o senzație de putere și de dominare.

Sare și își pune labele pe tine

Acest comportament arată iubirea animalului, faptul că este foarte bucuros să te vadă. De regulă, câinele nu se poate abține să facă această acțiune, deoarece prin ea își arată respectul și sentimentele de bucurie într-o formă destul de simplă. Când face acest gest insistent, este clar că acel câine a stat mult timp singur și simte nevoia să-și manifeste imediat bucuria sau excesul de sentimente de dragoste.

Când animalul este mic, săritul pe o persoană este un comportament obișnuit, făcut în mod consecvent. Acesta este cel mai greu de corectat, pentru că animalul nu înțelege de ce este certat, când el simte că așa își manifestă de fapt afecțiunea și bucuria.

Se joacă cu tine

Deseori câinele devine jucăuș, pentru că se simte în siguranță, bucuros să fie alături de stăpân. El scapă astfel și de monotonie, de plictiseală, mai ales dacă de obicei stăpânul nu prea are timp să-i acorde suficientă atenție. Prin joc se îmbunătățește relația câine-om, iar în plus câinele învață să-și controleze emoțiile și corpul, dobândește noi abilități. O astfel de activitate va construi o relație de durată bazată pe încredere și înțelegere.

De regulă, câinilor le place să se joace, pentru că sunt animale cu nevoi sociale ridicate.

Se apleacă spre tine

Un câine își arată dragostea și aplecându-se spre stăpân, sprijinindu-se de picioarele acestuia, încercând să fie mai aproape. De asemenea, el îi linge mâinile sau fața, îl cuprinde cu lăbuțele, ca și cum l-ar îmbrățișa. Desigur, proprietarul nu are cum să se supere pe el, pentru că înțelege că animalul îi demonstrează astfel că îl iubește.

Doarme alături de tine pe pat

Acesta este un semn clar de afecțiune față de un om, dar amintește și de instinctul câinelui de a dormi în haită. El vrea să fie lângă stăpân, se simte astfel mai în siguranță și mai confortabil. De asemenea, asta îl ajută să fie și mai relaxat, să aibă un somn mai bun, el este atras și de mirosul stăpânului.

Câinele are obiceiul de a se sprijini de stăpân în diverse situații, indiferent de starea acestuia. El empatizează cu stăpânul și se înghesuie lângă acesta mai ales când vede că el este îngrijorat sau supărat. Atunci când pune capul pe stăpân o face pentru că simte nevoia să-l protejeze în orice situație, chiar și atunci când doarme.

Stă pe lucrurile tale

Câinele își iubește atât de mult stăpânul, încât îi place și mirosul acestuia. El este atras de perna sau de hainele lui, care se pare că îl calmează prin miros atunci când este trist. Lipsa de atenție probabil îi produce tristețe și de aceea el caută lucrurile acestuia.

Îți aduce anumite lucruri

Câinele care își iubește stăpânul are obiceiul de a-i aduce anumite lucruri, cum sunt de pildă jucăriile sale preferate. El simte nevoia să-și împartă cu stăpânul ceea ce are, anumite lucruri prețioase. Acest comportament arată încrederea sa în stăpân și faptul că îl iubește.

Te urmează oriunde te duci

Un câine care își iubește stăpânul îl urmează oriunde, ca o umbră. El este un animal care preferă să fie în grup, care va dori să fie în prezența stăpânului când acesta vine acasă. El este capabil de dragoste necondiționată și în plus, îl vede pe stăpân ca pe un lider al turmei, pe care îl urmează mereu.

Dacă primește atenție de la stăpân, dacă acesta îl mângâie sau se joacă cu el, câinele se simte foarte fericit. Aceste gesturi îi provoacă eliberarea de oxitocină, care este un hormon al fericirii.

Pune capul pe picioarele tale sau te prinde în joacă cu botul

Aceste gesturi arată iubirea câinelui față de stăpân, bucuria și încrederea sa. El îl prinde ușor cu botul din cauza plictiselii, pentru a-i atrage atenția. Acesta este un mod de a se distra și de a cere atenție și mângâiere. Dacă va observa că acest comportament funcționează, atunci îl va face mai des. De regulă când mușcă în glumă, fără a produce niciun disconfort stăpânului, el are și obiceiul de a da din coadă.

2. Alte gesturi prin care comunică un câine

Un câine care se simte plictisit va avea tendința de a-și urma stăpânul și de a se uita în ochii lui, de parcă ar spune: Joacă-te cu mine! O plimbare cu câinele are efect pozitiv și asupra lui și asupra stăpânului.

Câinele își poate exprima și disconfortul sau anumite senzații de durere printr-un comportament simplu, stă trist sau se ascunde prin colțurile casei. Lipsa poftei de mâncare este un simptom că el se simte rău și de asemenea evitarea contactului vizual. Dacă vezi astfel de gesturi la câinele tău și ești îngrijorat, este bine să-l duci la un medic veterinar.

S-ar putea să te intereseze și articolul: 10 semne că pisica te iubește.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.